De 6 slaap-apps

20 tot 30 procent van de bevolking heeft een slaapprobleem. Je wilt er alles aan doen, dus geen wonder dat slaap-apps populair zijn. Er zijn verschillende soorten apps. Er zijn bijvoorbeeld apps die je slaap tracken of je helpen inslapen. De 6 beste en populairste apps hebben we op een rijtje gezet.

1. Sleep Cycle

De meest bekende, meest gebruikte en meest verkochte slaap-app. Sleep Cycle is zowel verkrijgbaar voor de iPhone als Android en is een slimme wekker die je slaapritme meet. Door de mobiele telefoon naast je op het matras te leggen kan de app jouw beweging registreren, die samenhangt met je slaapfase. Door het analyseren van jouw slaapritme kan de Sleep Cycle je precies op het juiste moment wekken, zodat je fit en uitgerust wakker wordt.

2. Schaaapjeszzz

Deze slaap-app is leuk voor kleine kinderen. Schaapjes tellen om goed te slapen lijkt op een spelletjes app en maakt het schaapjes tellen daarom wel heel leuk. De app houdt ook bij hoeveel schaapjes er al geteld zijn en speelt rustgevende achtergrondmuziek, waarbij de kleintjes heerlijk bij in slaap vallen. Als dat niet lekker slapen wordt vannacht!

3. SnurkLab

Snurk je net zoals een groot deel van de bevolking? Dan is deze slaap-app een leuke aanrader. SnurkLab meet en volg je gesnurk en geeft je zelfs een Snurk Score. Luister jouw gesnurk terug en vergelijk gesnurk met snurkers over de hele wereld. Wil je graag minder snurken? Ook dan is dit de perfecte app. De slaap-app geeft tips tegen snurken en test ook de effectiviteit van elke anti-snurk middel die je probeert.

4. Sleep Now

Na al deze slaap-apps nog niet in slaap gevallen? Probeer dan eens hypnose. Een van de populairste slaap hypnose apps is Sleep Now. De slaap-app combineert gesproken woorden en rustgevende muziek om je te hypnotiseren en je ontspannen in slaap te laten vallen.

5. Natuurlijk licht

Deze wekker-app voor Android wekt je door het scherm steeds lichter te laten worden. Het idee van Glimmer lijkt erg op die van een wake-up-light en zorgt ervoor dat je geleidelijk en rustig wakker wordt. Ook kan de app vogelgeluiden afspelen tijdens het ontwaken, ideaal voor een ontspannen morgen.

6. SlaapID-thuismeting

Wat geen één van deze Apps meet is je slaapgedrag. Ben je een buikslaper? of juist een rugslaper? Hoe weet je dat als je ligt te slapen? Met de SlaapID-sensor meet je jouw slaapgedrag, gewoon lekker thuis in je eigen bed. 

Wat meet de SlaapID-sensor:

  • Slaaphouding – om rugklachten te voorkomen, moeten we liggen met een rechte wervelkolom. Dat kan in meerdere posities: de bekende buik- rug-, zijligging. De sensor meet daarnaast ook nog de vier tussenposities.
  • Slaapbeweging – we wisselen gemiddeld 38 keer per nacht van houding. Hartstikke gezond voor de doorbloeding van jouw lichaam en gewrichten, maar wat doe jij 's nachts?
  • Slaapklimaat – De temperatuur en luchtvochtigheid kunnen stoorzenders zijn en zorgen dat je slecht inslaapt of onrustig slaapt.
  • Slaapritme – een regelmatige, goede slaapcyclus is belangrijk om uit te rusten en te herstellen. SlaapID is dé manier om te bepalen hoe je straks het beste slaapt.

Na 3 nachten slapen kan de specialist met de inzichten en jarenlange ervaring de perfect combinatie van bedbodem, matras en kussens adviseren. 

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe nu de Slaapscore?