Leestijd:

Wat groen voor jou kan doen

Behalve het geven van zuurstof aan de lucht halen sommige ook nog een schadelijke stoffen uit de lucht. Planten verhogen ook de vochtigheidsgraad van de lucht, ook in de slaapkamer! Dus wat groen voor jou kan doen!

Inhoudsopgave

Alle planten zuiveren lucht. En sommige planten, onder andere klimop, sansevieria en de ficus benjamin, halen ook nog eens schadelijke stoffen uit de lucht, zoals benzeen.

Planten verhogen ook de vochtigheidsgraad van de lucht, waardoor luchtweginfecties minder voorkomen. En ze hebben een positieve invloed op je productiviteit
en creativiteit. Ze doen dus eigenlijk alleen maar goed. Bovendien zijn het perfecte sfeermakers, ook - of misschien wel juist - in de slaapkamer!

Kokedama bol

Zoek je een tropische blikvanger? Denk dan eens aan deze hangplant. Heb je ergens een verloren hoekje, hang er dan een paar bij elkaar. Stylish en functioneel. Dit is een afgeleide van de kokedama bol, die gemaakt is van mos. Beiden zijn geïnspireerd op de Japanse bonsai-techniek. Hang hem op een lichte plek zonder direct zonlicht. Halfschaduw is ook prima. Hij heeft maar 1x per week water nodig.

Tip 1

Speel met het contrast van verschillende bladtinten, hoogtes en textuur. Ook de potten hoeven niet allemaal hetzelfde te zijn, liever niet zelfs. Zo’n net niet perfecte match maakt het juist leuk!

Pilea peperomioides

Het liefste plantje uit de plantenwereld: de Pilea peperomioides! De Pilea, ook wel pannenkoekplant genoemd, beleeft een ware comeback. Logisch, want met zijn gekke, platte ronde blaadjes is het echt een blikvanger. De Pilea is een ideale kamerplant, heeft maar weinig verzorging nodig en groeit snel. Zet 'm op een lichte plek zonder direct zonlicht. Hij heeft 1x per week water nodig.

Een groot gebaar

Heb je naast je bed ruimte over, ga dan voor één heel grote plant. Zorg dat je er eentje uitzoekt die minstens een meter hoog is zoals deze Ficus Lyrata dan heb je een fantastisch stylingobject. Zet hem in een mooie terracotta- pot, hang er een toffe poster €89 (theposterclub.com) naast en je stylinghoekje is helemaal af.

Tip 2

Eén losse plant kan er al fantastisch uitzien, zeker als het een XL-variant is. Maar als je verschillende planten in een groepje bij elkaar zet, bereik je net zo’n wauw-effect als met één heel grote.

Alocasia Polly

De Alocasia Polly is het kleine broertje van de olifantsoor. Omdat de nerven van de plant zo goed zichtbaar zijn wordt hij in Nederland ook wel skeletplant genoemd. De diepgroene, pijlvormige bladeren krijgen door de nerven een felgroene tekening, waardoor de plant een vrolijke uitstraling heeft. Hij is heel makkelijk te verzorgen en doet het ook in minder lichte ruimtes erg goed. Geef hem 2x per week water en hij straalt.

Kom langs in de winkel voor vragen of een uitgebreid advies