Over ons

Iedereen verdient het goed te slapen

Onze Slaapmissie

Dankzij onafhankelijke slaapmetingen en continu (wetenschappelijk) onderzoek ontvang je persoonlijk advies over jouw mooiste en beste slaapoplossing op maat. Zo ben je altijd verzekerd van een fysiek, comfortabele en gezonde nachtrust en stap je ’s ochtends positiever, actiever en meer ontspannen uit je bed.

Beddenspecialist - Ligt beter

Onze acht afspraken

Wij richten ons op de zekerheid van een fysiek comfortabele en gezonde nachtrust in een stijlvol bed! Om dit te garanderen werken wij met de onze Acht Afspraken:

 1. Bewezen, onafhankelijke SlaapID methode (intake, thuismeting & postuurmeting)
 2. SlaapFysio opgeleide & gecertificeerde ligexperts
 3. Eigen (wetenschappelijk) slaaponderzoek en unieke slaapdatabase
 4. Speciaal geselecteerde, duurzame en ontwikkelde producten & merken
 5. 3D ontwerp van je eigen bed
 6. Exclusieve diensten: Bedanalyse & SlaapSelfie service
 7. Geruststellende omruil- en instelgaranties
 8. CBW erkend; voor veilig aanbetalen, onpartijdige klachtafhandeling en extra garantie.

CBW erkend: Dat is wel zo vertrouwd

Wij zijn CBW Erkend. Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie. 

Een erkenningsregeling

CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 zekerheden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om veilig aanbetalen, onpartijdige klachtafhandeling en extra garantie. De CBW-erkend-zekerheden worden alleen verstrekt door winkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail-non food.

Bekijk de video voor meer informatie over CBW Erkend.

 • Onafhankelijke SlaapID®-thuismeting
 • SlaapFysio gecertificeerde ligexperts
 • Wetenschappelijk ondersteunde adviesmethode
 • Geruststellende omruil- en instelgarantie

Geschiedenis en aanpak

De winkelformule Beddenspecialist.nl, met winkels door heel Nederland, bestaat al sinds 1979. De formule begon in april 1979 als één van de eerste formules voor individuele beddenspeciaalzaken onder de naam Slaapgilde en sinds 2012 jaar heet de formule Beddenspecialist.nl. Wij willen onze klanten bewust maken van het belang van een goede nachtrust. Dit onder de noemer ‘Kies bewust voor je nachtrust’. 

In vier stappen geven wij inzicht in jouw wensen, slaapgedrag, postuur en vervolgens geven we advies over de beste slaapoplossing voor ieder uniek persoon.

Wij bieden je een wereldwijd unieke service.
Een onafhankelijke slaaptest, SlaapID, die thuis in je eigen bed inzicht geeft in de wijze waarop je slaapt. Deze informatie over je slaaphoudingen, slaapbewegingen en slaaptemperatuur leiden tot advies voor welk bed het beste bij jouw slaapgedrag en lichaam past. Een beweging die contra is aan de huidige trend van het verkopen van 1 type matras welke voor iedereen geschikt zou moeten zijn. Dat is in onze visie onmogelijk en uiteindelijk ook niet goed voor je.

Inmiddels hebben tienduizenden mensen de slaaptest gedaan wat tot een unieke database heeft geleid over hoe Nederland slaapt. De resultaten hiervan worden gebruikt om het advies en de producten te verbeteren. Gesteund door het feit dat 92% van de consumenten die de slaaptest hebben gedaan, aan hebben gegeven nieuwe inzichten te hebben gekregen in hun slaapgedrag, geeft al aan wat de waarde van de gegevens is. Zowel voor de consument als voor onze adviseurs.

SlaapFysio gecertificeerd

Alle medewerkers zijn getraind en gecertifieerd door slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof van Slaapfysio. Het doel van ieder advies is een slaapoplossing op maat. Voor een optimale nachtrust en/of om fysieke klachten te voorkomen, verzachten of te verhelpen. Ons wetenschappelijk onderzoek, welke wordt gedaan in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof, laat ook zien dat onze aanpak werkt. Klachten nemen af en het slaapcomfort stijgt.

Honderden fysiotherapiepraktijken maken gebruik van onze diensten om inzicht te krijgen of nek-, schouder- en rugklachten voortkomen uit de slaapsituatie.

Onze merken

Wij werken met merken zoals o.a. Swissflex, LeDorm, Beddelicious, SLP Collection, Vandyck, Silvana, Essenza en Perzona. Deze leveranciers komen vrijwel allemaal uit Nederland en één uit Zwitserland. Het grote voordeel is dat wij een enorme kennisvoorsprong hebben over hoe de consument echt slaapt en daarbij de juiste producten van deze merken kunnen selecteren voor de betreffende klant. Het risico van een miskoop wordt daarbij enorm verkleind en de nachtrust verbeterd.