SlaapSlim

Huisman Emmeloord Emmeloord

Workshop tijdens Slaaptember:

Inschrijven!

Natuurlijk beleven we allemaal weleens een mindere nacht. Zo één waarin je ligt te draaien en woelen en simpelweg de slaap niet kan vatten. Vervelend, maar niet direct zorgwekkend. Dat is wel het geval als je leidt aan chronische slapeloosheid.

Workshop ‘SlaapSlim; slapen kun je leren’

Workshop
Ligt u vaak wakker? Of heeft u moeite met inslapen en/of doorslapen? Of heeft u gewoon altijd al meer over de slaap willen weten? Dan is deze workshop iets voor u!
Tijdens deze workshop gaan we dieper in op het nut van slaap en wat een gezonde slaap precies is. Daarnaast bespreken we hoe problemen met slapen kunnen ontstaan en wat je hier aan kunt doen. U krijgt direct praktische tips en een oefening om mee aan de slag te gaan! 

Therapeut
De workshop wordt gegeven door een SlaapSlim-therapeut. Alle SlaapSlim-therapeuten hebben een erkende paramedische opleiding (oefentherapie Mensendieck/Cesar) gevolgd en zijn inschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Daarnaast hebben zij een door het Kwaliteitsregister erkende scholing gevolgd om slapeloosheid te behandelen en zijn zij aangesloten bij SlaapSlim. Voor meer informatie: www.slaapslim.nu.

 

Insomnia

Slapeloosheid komt in veel verschillende vormen en maten. Van moeilijk inslapen of doorslapen tot (veel) te vroeg ontwaken en niet meer verder kunnen slapen. De manieren waarop slapeloosheid wordt ervaren mogen dan verschillen, de effecten op de gezondheid zijn voor iedereen gelijk; je raakt vermoeid, bent sneller geïrriteerd, de concentratie neemt af en het geheugen is minder scherp.

Daarnaast kun je neerslachtig worden en last krijgen van je darmen en spieren. Ook hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht. En dit zijn slechts de effecten op korte termijn! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat slapeloosheid op langere termijn nog grotere gezondheidsklachten tot gevolg heeft. Van verhoogde kans op depressie tot vatbaarheid voor infecties. Kortom, de hoogste tijd om de strijd met slapeloosheid aan te gaan.

Vrouwen met een missie

Dat vinden ook Evelien Seijger (geregistreerd psycholosomatisch oefentherapeut) en Manon Wentink (oefentherapeut Mensendieck en gezondheidswetenschapper). Zij zijn mening dat slapeloosheid meer aandacht verdient in de gezondheidszorg en dat hoogwaardige zorg gericht op een duurzame oplossing bereikbaar moet zijn voor iedereen met slapeloosheid. Met dat doel voor ogen ontwikkelde het duo SlaapSlim, een landelijk netwerk van therapeuten die stuk voor stuk de juiste achtergrond hebben om slapeloosheid aan te pakken. 

Vanzelfsprekend altijd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De een-op-een behandelingen zijn op maat gemaakt en gericht op jouw persoonlijke situatie en behoefte. "Naast individuele trajecten bestaat er ook een groepsbehandeling. Naast inzicht in de belangrijkste slaap do's en don'ts krijg je in beide gevallen ook praktische tips en oefeningen om de vicieuze cirkel te doorbreken. Zo bouw je - samen met jouw coach - aan een gezond en duurzaam slaappatroon.

Slaapslim

SlaapSlim 
in het GAAP-magazine

Het nieuwe GAAP magazine van Beddenspecialist is gelanceerd. Een gratis magazine vol slaapverwekkende inspiratie en nu ook SlaapSlim. 

Workshop Slaapslim

Slaapfysiotherapeut H. Hulshof

S.O.S bij slapeloosheid

Een van de therapeuten die met de SlaapSlim-methode werkt is Slaapfysio Hulshof, slaapfysiotherapeut en ambassadeur van Beddenspecialist.nl. Hulshof is gespecialiseerd in slapen, slaapgedrag en de optimale slaapomgeving.

SlaapSlim is gericht op het verbeteren van de slaapomstandigheden onder begeleiding van een SlaapSlim-therapeut. De meest voorkomende klacht is slapeloosheid dat het gevolg is van mentale kwesties. Misschien moet er worden gewerkt aan een betere balans tussen stress en ontspanning of verstoort piekeren de slaap en moet je leren controle te krijgen over je gedachten. 

Goed om te weten: Alle aangesloten therapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerde paramedici. Verschillende verzekeraars vergoeden daarom de individuele SlaapSlim-behandeling vanuit het aanvullend pakket. 

 

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe nu de Slaapscore?