Leestijd:

Dag van de klant

De dag van de klant. Dat is het bij Beddenspecialist.nl iedere dag! Een goede reden om een van onze klanten in het zonnetje te zetten. Fred en Karin van Slim Body Centre uit Hoevelaken vertellen graag hun verhaal!

Inhoudsopgave

Fred Vulhop startte in Amersfoort met Slim Body Centre, een kleinschalig fitness centrum  waar op een leuke en verantwoorde manier kan worden gesport onder begeleiding van deskundige trainers. Na 2 jaar in Amersfoort te hebben gezeten verhuisde Slim Body Centre naar Hoevelaken waar Fred en Karin Dieperink de sportlessen nu alweer 3 jaar samen verzorgen.

 “In de sportschool geven wij ‘small group training’: Sporten in groepjes van maximaal 10 mensen. We bedenken elke week een nieuwe training die voor iedereen en voor elk sportniveau uitdagend en leuk moet zijn. We hebben in de ochtend lessen die starten om 8 uur en de laatste les eindigt om 21.00u. We hebben hierdoor onregelmatige bedtijden en een (soms zeer) korte nachtrust. De kwaliteit van je nachtrust is daarom nog meer van belang.”

Het belang van een goede nachtrust

Omdat we laat naar bed gaan en vroeg weer op moeten vanwege onze werktijden slapen we soms maar vijf tot zes uur per nacht. Op advies van slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof hebben we een luchtbed aangeschaft voor op kantoor; hebben we een uurtje ‘niets’, dan kunnen we even een powernapje doen!
Lesgeven is net topsport; ieder uur, bij iedere groep en iedere dag moeten we met een glimlach de les uitleggen. Heb je slecht geslapen, wat we ook gewoon rustig zeggen, is die glimlach iets moeilijker ;-). Sommige sporters vinden het ‘een feestje’ om bij ons te komen sporten; we luisteren naar verhalen en/of problemen en door mensen te vermaken met de training hopen we ze even aan iets anders te laten denken.

Al met al staat bij ons de boog altijd gespannen. Opladen met een lekker slaapje is dan zó heerlijk!

Oude slaapsituatie van Fred

Fred: “In het verre verleden heb ik een waterbed gehad. Dat was helemaal verschrikkelijk: je stapt altijd in een warm bed, ik sliep door al m’n wekkers heen en het ergste van alles was dat ik me totaal niet uitgerust voelde! Ik was dat bed na 7 jaar zo beu dat ik daarom besloot een nieuw bed aan te schaffen. Dus ik naar de beste beddenwinkel die er was. Toen werd je niet gevraagd of je ergens klachten had of hoe je in je bed ligt. Je vertrouwt het advies van de verkoper want die weet waar hij het over heeft. En dan koop je een nieuw bed. Had ik toen maar geweten wat ik nu weet..”

Karin: “Toen Fred en ik samen gingen wonen kwam ik er ‘gewoon bij’ en sliepen we in het bed dat Fred al 18 jaar had. Het matras waar ik thuis op sliep, was lang niet zo hard. Maar ach, je doet ’t er maar mee en beseft niet wat voor impact het heeft op je lichaam. Blijkt nu!”

Eerdere klachten Fred:

  • Slapende handen
  • Slapende schouders
  • Rugpijn

Nieuw bed voor Karin

Beddenspecialist: "Onze Slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof nam zowel Karin als Fred een SlaapID slaaptest af. Daaruit kon precies afgeleid worden hoe de klachten veroorzaakt werden en waaraan een nieuw bed zou moeten voldoen. Op basis van deze analyse kwamen we uit op het Beddelicious Blocks matras, dat volledig aangepast kon worden aan de specifieke lichaamseisen van Karin en Fred".

Karin: “De eerste week in het nieuwe bed was echt even wennen! Ik snapte het wel, maar vond het zo jammer. Ik had verwacht er ‘zo op weg te dromen’! Tijdens de tweede week waren we de beste vrienden en sliep ik als een roos. Ik merk vooral tijdens het mountainbiken dat mijn lijf meer steun heeft. Eerder kreeg ik na 8-10km door het bos sjezen last van mijn rug. Tijdens fietstochten met een flinke klim speelt m'n rug ook op, zeker als je al wat vermoeid raakt. Sinds we op Blocks slapen heb ik daar geen last meer van!”

 

Nieuw bed voor Fred

Fred: “Ik werd dagelijks wakker met een zere schouder en als sportinstructeur moet ik veel oefeningen voordoen en uitvoeren. Ik weet al jaren dat ik mijn handen niet volledig plat op de grond kan plaatsen; push-ups doe ik altijd op mijn vuisten of licht gebolde handen. Ook tijdens het mountainbiken kreeg ik al na een paar kilometer last van slapende handen en moest ik ze even ‘wakker schudden’. En dat een aantal keer per rit. Ik heb aanpassingen gedaan aan mijn fiets: andere stuurpen, andere handgrepen, zadel hoger/lager etc. Dit loste alleen niets op! Na twee weken slapen op het nieuwe bed gingen we op vakantie naar Oostenrijk. Hier gingen we een geweldig mooie tocht maken en tijdens een pauze besefte ik ineens dat ik niets hoefde ‘wakker te schudden’! Boven op de berg heb ik meteen de Slaapfysio gebeld om gelijk mijn verhaal te delen!

Ik weet nu dat ik jarenlang op een te hard matras heb gelegen. Nu zak ik lekker weg in de Blocks en heb ik geen pijnlijke handen en schouders meer. Ik kan met meer plezier mountainbiken en met yoga kan ik mezelf makkelijker in de knoop leggen!”

Beddelicious past zich aan.

De producten van Beddelicious zijn volledig instelbaar naar jouw persoonlijke wensen, voorkeuren en kenmerken. Hierdoor weet je zeker dat je de gehele levensduur van je bed optimaal kunt genieten van een goede nachtrust.