Leestijd:

Hoe maak ik mijn hoofdkussen schoon?

Je hoofdkussen wassen is belangrijk om al het zweet, huisstofmijt en dode huidcellen te verwijderen. Met een aantal eenvoudige stappen houdt je je kussen schoon en fris.

Inhoudsopgave

Je hoofdkussen wassen

Wanneer je een dons, wollen of synthetisch hoofdkussen hebt: in de wasmachine ermee. Wij adviseren wel altijd nog even goed het waslabel te checken. Haal het hoofdkussen voordat je het gaat wassen uit de kussensloop en kussenbeschermer. Gebruik een zacht wasmiddel dat geschikt is voor wol (of speciaal voor hoofdkussens en stel de wasmachine in op 60 graden. Na het eerste wasprogramma zet je de wasmachine nog een keer op spoelen, zo weet je zeker dat al het wasmiddel uit het kussen is gespoeld. Doe dit ook met het centrifugeren. 

Na de twee wasjes en centrifuge gooi je de kussens simpelweg in de droger. Sivana Support adviseert om dit direct te doen, zodat de vulling op deze manier goed en snel droogt. Stel je droger in op de laagste stand of wol programma en laat maar drogen. Voor een opgelost hoofdkussen doe je twee tennisballen in sokken erbij. Kijk geregeld in de droger of het kussen goed en gelijkmatig droogt. 

Om wassen te voorkomen of te verminderen adviseren wij je één of meerdere molton slopen te gebruiken. Deze zorgen voor extra hygiëne en bescherming, waardoor jouw hoofdkussen nog langer in topconditie blijft. Bovendien zijn de slopen eenvoudig mee te wassen met de rest van je beddengoed. 

Luchten

Dagelijks opschudden en het regelmatig luchten (niet in de felle zon) volstaat om jouw kussen droog en luchtig te houden. Het regelmatig wassen van je kussensloop zorgt er bovendien voor dat je kussen fris en hygiënisch blijft.

Verkleuring

Opeens zie je het: het hoofdkussen is geel uitgeslagen! Soms verdwijnen de vlekken in de wasmachine, maar soms is er iets meer nodig. Vergeelde kussens zijn geen lust voor het oog. Het is ook niet zo fris om er nog op te slapen. Kussens worden geel door transpiratie. Nog een reden om hem even in de wasmachine te stoppen! Maar wat als hij geel blijft?

Tijd voor een nieuw kussen?

Wij hebben een breed assortiment aan kussens in de winkel en online. Bekijk hier alvast ons aanbod en kom naar de winkel om het kussen zelf te voelen. Wij adviseren je graag over het beste kussen voor jou.