Leestijd:

Zo kies je het juiste dekbed

Het beste dekbed voor jou vind je hier! Of eigenlijk, bij ons in de winkel. Je kan hier zelf voelen en ervaren wat je fijn vindt Onze specialisten geven je graag advies om het perfecte dekbed te vinden.

Inhoudsopgave

Zo kies je het juiste dekbed

 

Heerlijk cocoonen en slapen doe je onder een zacht dekbed. Maar wélk dekbed? Die keuze is heel persoonlijk. Er zijn veel factoren die samen het slaapcomfort van een dekbed bepalen. Want wat voor de een heerlijk comfortabel aanvoelt, is voor de ander niet genoeg. Zo kies je het dekbed dat bij jou past.

Kies het juiste dekbed

Wil je snel onder je nieuwe dekbed liggen? We adviseren je graag in de winkel zodat je iets koopt wat echt goed past bij jouw slaapomstandigheden en slaapgewoonten. Kom snel bij ons langs, we zitten in de buurt.

Het juiste dekbed voor jou

Een dekbed moet passen bij je slaapgedrag. Wie het ’s nachts warm heeft en veel transpireert heeft een ander dekbed nodig dan iemand die het juist snel koud heeft. En iemand die ’s nachts veel beweegt, zal lekkerder slapen onder een lichtgewicht dekbed. Voor een optimale nachtrust is het van belang dat een dekbed vochtregulerend is, soepel om je heen valt én lekker aanvoelt. Dat laatste is natuurlijk heel persoonlijk. Wat wél voor iedereen geldt, is dat een goede nachtrust ervoor zorgt dat je uitgerust bent. Daarnaast is een goede nachtrust ook goed voor je hart, eetlust en stressniveau. Best een belangrijke keuze dus.

Dekbed vullingen

Beddenspecialist.nl verkoopt verschillende soorten vullingen: dons, zijde, (kameel)wol, synthetische vezels en kasjmier. Daarnaast zijn er enkele dekbedden en vierseizoenendekbedden. Die laatste bestaat uit een voor-/najaarsdeel en een zomerdeel. Samen vormen deze delen een perfecte deken voor koude winternachten.

Dons

Dons, afkomstig van de gans of eend, is de allerbeste warmte-isolator die er maar is. Daarnaast is dons ook lekker licht van gewicht, soepel én volumineus. Reden genoeg dus om dons als vulmateriaal van een dekbed te gebruiken. De kwaliteit van een donzen vulling kan wél verschillen. Zeker zijn van een goede nachtrust? Kies dan een donzen dekbed met 100% dons aanduiding.

 

Zijde

Er is bijna geen materiaal dat zó soepel en licht om je heen valt als zijde. Zijde is een prachtig, puur en natuurlijk product dat wordt geproduceerd door zijderupsen. Tijdens warme zomernachten neemt zijde transpiratievocht goed op. Een dekbed van zijde is daarom perfect geschikt als zomerdekbed.

Wol

Het wollen dekbed voelt heerlijk dik aan. Wol is een natuurlijke vulling en heeft van zichzelf een natuurlijk absorptie- en ventilatievermogen. Lichaamsvocht wordt daardoor heel goed door het materiaal opgenomen.

 

Synthetische vezels

Een dekbed gevuld met synthetische vezels is prijstechnisch gezien vaak de goedkoopste keuze. De vulling bestaat uit gekroesde synthetische vezels, meestal gemaakt van polyester. Het materiaal voelt zacht aan, maar kan zijn vorm verliezen. Je kunt een dekbed met synthetische vulling wél gemakkelijk zelf op hoge temperatuur wassen.

 

Kasjmier

Kasjmier is wol dat afkomstig is van zogenaamde kasjmiergeiten. Deze dieren leven op grote hoogtes, waar de temperatuur overdag zeer heet en ’s nachts juist ijskoud is. Hun fijne haren beschermen tegen deze extreme temperatuurschommelingen. Een dekbed van dit fijne materiaal staat synoniem voor luxe, en terecht: een kasjmier dekbed voelt heerlijk licht en soepel aan.

 

Kameelwol

Een dekbed van kameelwol is de kameleon onder de dekbedden. Wanneer het koud is, biedt kameelwol aangename warmte, is het warm, dan zorgt dit natuurlijke materiaal juist voor een verkoelend effect. Bovendien veroorzaakt kameelwol geen allergieën en laat het je niet zweten.

Wist je dat? Een volwassen kameel zo’n vijf kilo wol per jaar produceert en dit pluksgewijs ‘afwerpt’.

Size matters

Heb je een nieuw bed gekocht en ben je nog op zoek naar een dekbed? Het kiezen van de juiste maat kan nog wel eens lastig zijn. Hoe weet je nu hoe breed je dekbed moet zijn? Is dat niet dezelfde breedtemaat als je matras dan? Niet dus! Houd er rekening mee dat je dekbed gemiddeld 50 tot 60 cm breder moet zijn dan je matras. De lengtemaat kies je afhankelijk van je eigen lengte: 200 of 220 cm.

 

Better together

Omdat veel mensen samen onder één dekbed slapen en niet iedereen dezelfde slaapgewoonten en voorkeuren heeft, ontwikkelde Beddelicious een dekbeddencollectie die individueel aanpasbaar is. Zo bepaal je zelf het comfort van je dekbed. Donzen dekbed AdjuZZtable is volledig aanpasbaar. Koude voeten? Dan wordt het dekbed aan het voeteneind extra gevuld. Zo is het mogelijk om lekker warme voeten te houden, en kunnen koukleumen naast nachtelijke zweters onder één groot dekbed slapen.

 

Nóg meer tips en advies nodig? Of wil je de verschillen tussen alle dekbedden gewoon even voelen? Bij Beddenspecialist.nl ben je altijd welkom en helpen we je graag om de juiste keuze te maken zodat jij lekker kunt slapen.

Kies het juiste dekbed

Wil je snel onder je nieuwe dekbed liggen? We adviseren je graag in de winkel zodat je iets koopt wat echt goed past bij jouw slaapomstandigheden en slaapgewoonten. Kom snel bij ons langs, we zitten in de buurt.