SlaapFysio

SlaapFysio is partner van Beddenspecialist.nl. Samen begeleiden we mensen met lichamelijke klachten tijdens de nacht en geven wij advies over de juiste ondersteuning en comfort voor een goede en gezonde nachtrust.

Training SlaapFysio

Al onze adviseurs worden al jaren getraind door SlaapFysiotherapeut Hidde Hulshof van SlaapFysio. Wij vinden het heel erg belangrijk om alle klanten een zo goed mogelijk onderbouwd advies te kunnen geven, voor een fysiek zo comfortabel mogelijke nachtrust. Dit om onze visie te ondersteunen dat iedereen het verdient om goed te slapen.

Waarop worden onze adviseurs getraind door SlaapFysio?

Al onze adviseurs worden jaarlijks getraind door SlaapFysio. Zij krijgen inzicht in:

- de relatie tussen het slaapsysteem en klachten.

- werking van het menselijk lichaam tijdens de slaap.

- hoe een persoon in de diverse slaaphoudingen het beste 
  wordt ondersteund en het meest comfortabel ligt.

- welke fysieke klachten er zijn en waar je wel of geen
  rekening mee kan houden in het slaapadvies.

- hoe klachten te voorkomen, te verminderen en te
  verhelpen zijn.

Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer het certificaat 'SlaapFysio gecertificeerd'.

Waarom werken wij samen met SlaapFysio?

SlaapFysio is het enige expertplatform in Nederland dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het fysieke deel van slapen. Wat gebeurt er met je lichaam terwijl je slaapt? Wanneer lig je goed? Waar dien je rekening mee te houden bij je bed als je een bepaalde aandoening of fysieke klacht hebt? Hoe wordt het lichaam optimaal ergonomisch ondersteund, zodat je geen klachten krijgt en volledig uitrust en hersteld? Kunnen hoofdpijn, nek-schouder- en rugklachten voortkomen uit het bed? Je ligt er immers een derde van je leven op. Hoe kunnen klachten voorkomen, verminderd en verholpen worden? Wat is de rol van een hoofdkussen, een matras, een bedbodem en een slaaprol om goed te kunnen liggen, te slapen en herstellen?  

Daarnaast doet SlaapFysio continue onderzoek bij verschillende doelgroepen, in diverse klachtengebieden en in de database van SlaapID.

De opgedane kennis wordt verwerkt in gecertificeerde trainingen aan onze adviseurs, maar ook in de ontwikkeling van nieuwe producten. Mede hierdoor kunnen onze adviseurs jou beter inzicht en advies geven en de best passende producten aanbieden.

Wie maken er allemaal gebruik van de diensten van SlaapFysio?

Op basis van de ontwikkelde slaapergonomie visie, onderzoeksresultaten en testen geeft SlaapFysio gecertificeerde cursussen aan de adviseurs van de Beddenspecialist.nl winkels en aan oefen- fysiotherapeuten. Daarnaast worden er presentaties, workshops en 1 op 1 begeleiding gegeven aan topsporters (zoals Anna van der Breggen en wielrenteam SD Workx, topjudoka Roy Meyer en de voetballers van sc Heerenveen), mensen uit het bedrijfsleven en patiënten van fysiotherapiepraktijken. Ook kunnen mensen een SlaapSelfie sturen aan SlaapFysio en aan de hand hiervan een analyse krijgen van hun slaaphouding.

Wat zijn de voordelen van SlaapFysio?

  • Onze adviseurs zijn op de hoogte van diverse ziektebeelden en klachten.
  • Onze adviseurs weten hoe ze deze ziektebeelden en klachten kunnen vertalen naar de juiste producten.
  • Onze adviseurs weten alles over de ergonomie van het menselijk lichaam en wijze waarop deze het beste ondersteund kan worden.
  • Onze adviseurs weten hoe ze de resultaten uit een SlaapID slaapgedrag meting kunnen vertalen naar een passend advies.
Wetenschappelijk onderzoek rugklachten

SlaapFysio doet onderzoek naar de relatie tussen het slaapsysteem en fysieke klachten. Slaapfysio heeft met de VU en ons een wetenschappelijk onderzoek afgerond naar het effect van een matras en een kussen op lage rugklachten.

Maak een afspraak bij onze winkel

Persoonlijk en professioneel advies ontvangen bij ons in de winkel? Maak een afspraak!