Adviesmethode Beddenspecialist gebruikt in wetenschappelijk onderzoek!

Vanuit de zorg wordt er bij lage rugklachten vooral gekeken naar activiteiten en belasting tijdens dagelijkse activiteiten. Wij zijn overtuigd dat het slaapsysteem ook een rol kan spelen in de lage rugklachten.

Wetenschappelijk onderzocht

Om deze hypothese te onderzoeken is een wetenschappelijk onderzoek gedaan in samenwerking met SlaapFysio en de VU Amsterdam naar de invloed van matraseigenschappen op comfort en pijn bij mensen met lage rugklachten. Deze stappen hebben we gemaakt;

  • Bij personen met lage rugklachten werden eerst vragen afgenomen om inzicht te krijgen in de klachten.
  • Daarna werd een aantal nachten het slaapgedrag met de SlaapID-sensor en de fysieke ligging met een SlaapSelfie in kaart gebracht op het huidige slaapsysteem.
  • Vervolgens werd er geslapen op een Beddelicious Blocks matras die volledig aangepast was aan het slaapgedrag en het postuur van de deelnemer aan het onderzoek.
  • Ook op dit matras werd het slaapgedrag met de SlaapID-sensor en de SlaapSelfie in een aantal nachten in kaart gebracht. Bij aanvang, tussentijds en na afloop werden de deelnemers bevraagd naar hun bevindingen.

Resultaten

Onder de deelnemers uit het onderzoek bleek dat de onderzochte aanpak en het bieden van een volledig gepersonaliseerd Beddelicious Blocks matras leidde tot een verschil in lage rugklachten met 18%. Daarnaast werd het slaapcomfort van het geïndividualiseerde matras en Ezzential hoofdkussen 25% hoger ervaren.

Benieuwd naar alle informatie?

Lees meer over Beddelicious
Het wetenschappelijke onderzoek

Beddelicious Blocks M500 matras

Dit is 'm! Het Beddelicious Blocks M500 matras wordt volledig naar jouw lichaam ingesteld. Of je schouders hebt, een smalle taille of juist brede heupen, het maakt niet uit! Met Blocks modules in 5 stevigheden (van extra soft tot extra stevig) wordt het matras volledig ingesteld naar jouw behoeften!

Kom naar de winkel om het matras zelf te ervaren. Wij adviseren je graag!