De Jager Slapen Wateringen

11 Friese steden, 200 km, 3 dagen en 1 doel! Dat is waar het dit weekend bij de 11 Steden Zwemtocht voor Maarten van der Weijden om draait.

De teller staat op dit moment op €4.456.000,-!

Maarten van der Weijden

De moderne 11 Steden Zwemtocht

Maarten legt de lat steeds hoger en zet dit jaar zijn zwemtalent in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de genezing van kanker. Maarten moet hiervoor 3 dagen en 2 nachten onafgebroken doorzwemmen langs alle markante plekken van de klassieke Elfstedentocht. Een uitzonderlijke prestatie en een groot evenement en dat tien jaar nadat hij de gouden plak pakte op de Olympische Spelen in Beijing.

Maarten van der Weijden Foundation

Toen Maarten in 2001 de diagnose kanker kreeg, kon hij niet veel anders dan zijn behandelingen ondergaan en vertrouwen op de deskundigheid van de artsen. Als zij niet tientallen jaren met enorme toewijding onderzoek hadden gedaan 
naar stamceltransplantatie, dan was Maarten er nu misschien niet meer geweest. Mede door die behandeling had hij het geluk van zijn ziekte te herstellen. 

"De 11 Steden Zwemtocht wordt georganiseerd door vrijwilligers en al het geld dat wordt opgehaald gaat volledig & rechtstreeks naar onderzoek dat door KWF is goedgekeurd en door patiëntenverenigingen is geselecteerd."

Maarten van der Weijden, de zwemtocht der Zwemtochten!

Maarten van der Weijden Gallerij:

De nieuwste beelden van Maarten van der Weijden in actie vind je hier!

De Zwemtocht der Zwemtochten. Van der Weijden wil meer dan 200 kilometer zwemmen.

Beddenspecialist.nl steunt Maarten van der Weijden

Als een geoliede machine glijdt Maarten van der Weijden tijdens zijn oefensessies door het water. Allemaal oefening voor zijn 11 Steden Zwemtocht van dit jaar. Wat kan de Beddenspecialist hierin nou betekenen voor Maarten en al helemaal in het water? Beddenspecialist.nl zorgt er voor dat Maarten van der Weijden, op de schaarse rust momenten, optimaal kan slapen en liggen. Het drijvende bed zal gedurende zijn hele tocht achter de volgboot aan mee varen.

,Ik wil nu in bed liggen en slapen'', zegt de zwemmer in een filmpje op Twitter.

Maarten krijgt glow in the dark-lichtsticks op zijn pak geplakt zodat de volgboot hem niet uit het zicht verliest. Er komt een speciale lamp die de nachtzwemmer moet bijlichten. Verder hoopt hij op veel publiek met lampen, schijnwerpers en autolichten die hem moreel komen ondersteunen, ook op de meest donkere, onherbergzame stukken. Dit alles, zodat hij tussendoor ook lekker kan powernappen. 

We zijn online!

Volg de Beddenspecialist op twitter, voor de nieuwste foto's, updates en meer informatie over de 11 Steden Zwemtocht! Naast Maarten van der Weijden zwemmen er ook nog 1500 anderen met hem mee. Het is dus 100% de moeite waard.

Een mediaspektakel
Niet in de winter, maar in de zomer wordt dit fantastische feest gevierd. Duizenden mensen zullen hierbij aanwezig zijn en honderden vrijwilligers organiseren dit weekend voor hun dit evenement. Ook de Minister-president zal hierbij aanwezig zijn, wat het zeker de moeite waard maakt om een kijkje te nemen.