Het is weer die tijd van het jaar waarin mensen die last hebben van allergieën niet staan te springen. Ook ’s nachts zijn allergieën vaak een bron van onrust. Maar wat kun je hier eigenlijk aan doen?

Tijd van Allergieën

Slaappositie
Het zijn de symptomen van allergieën, lopende neus, niezen en jeukende handen, die ervoor zorgen dat men oncomfortabel kan slapen en minder makkelijk de slaap vatten. Voor rugslapers geldt dat het slapen lastiger wordt doordat de verstopte neus nog verder verstopt. Een extra kussen onder het hoofd plaatsen kan ervoor zorgen dat het hoofd in meer gebogen positie staat en de persoon gemakkelijker kan ademen. 

De slaapkamer
Het is niet zo dat er ’s nachts meer pollen rondzweven. De klachten worden meestal heviger door de factoren die meespelen binnenshuis. Mensen zijn gevoeliger voor vocht, stof en schimmels. Het advies is dan ook de slaapkamer door te luchten, tapijt te vermijden in de slaapkamer en regelmatig stof te zuigen. Daarnaast kun je overwegen een matrasbeschermer aan te schaffen.

Huisdieren
Vermijd huisdieren uit de slaapkamer. De vacht die zij verliezen is een sterke uitlokker van allergie aanvallen. Gelukkig slapen de meeste huisdieren netjes op hun eigen plek in huis.

Hygiëne
Pollen kunnen op verschillende manieren het huis betreden, zoals in kleding, haar, etc.
Voor het slapengaan is douchen een echte must om met een schone pyjama het bed in te duiken. Was daarnaast zorgvuldig je kleding en het bedtextiel

Meer lezen? Kijk op deze pagina

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe nu de Slaapscore?