SlaapFysio: Topsport en slaapgedrag

Iets wat meer aandacht binnen de topsport verdient, is goed slapen. Recente onderzoeken wijzen uit dat slapen invloed heeft op de prestaties van topsporters

Doe de gratis SlaapID® -meting

Vraag hem nu aan

Hoe werkt het

SlaapFysio doet momenteel onderzoek naar het slaapgedrag bij spelers van FC Dordrecht, PSV, AZ en Heerenveen. Wat maakt slapen dan zo belangrijk bij topsporters? Optimaal herstel van spierweefsels die overdag belast worden. Dit wordt gestimuleerd door een groeihormoon dat vrijkomt in de diepe slaap van een mens. Deze diepe slaap wil je het liefst zo min mogelijk hinderen door externe factoren.

Door het in kaart brengen van het slaapgedrag, de slaapomstandigheden en het slaapritme van de sporters met behulp van de SlaapID service, wordt bepaald hoe de slaapsituatie kan worden verbeterd.

Het doel is om de sporter bewust te maken van het belang van slapen en welk effect het kan hebben op de prestaties in trainingen en wedstrijden. De echte topsporters zijn nu eenmaal dag en nacht bezig om zich te verbeteren.

Mis niets met onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 5 euro korting bij je volgende webshop bestelling! Je ontvangt uitsluitend bericht als we iets relevants voor je hebben. Uitschrijven is eenvoudig en kan altijd.

Schrijf je hier in!
; ;