SlaapFysio

Bekijk hier het

Slaapdossier

Is de fysiotherapeut wel eens in uw slaapkamer geweest? Last van de nek, een zere schouder of een pijnlijke rug: om hier vanaf te komen stappen veel mensen naar de fysiotherapeut. Er wordt gevraagd waar de pijn zit en hij of zij gaat meteen aan de slag. Na het bezoek merkt u vaak vooruitgang, maar soms komen de klachten in alle hevigheid weer terug. In dat geval kijkt de therapeut soms mee hoe bijvoorbeeld uw zithouding is of hoe u achter uw bureau aan het werk bent. Dat vinden we allemaal vrij logisch. Maar heeft de fysio wel eens uw slaapkamer van binnen gezien? Dit vindt u wellicht een gekke vraag, maar is het echt zo’n gek idee?

Wij proberen inzicht te krijgen in de relatie tussen klachten en de slaapsituatie. Met als doel om klachten te voorkomen, verzachten of te verhelpen.

Hidde Hulshof, Slaapfysiotherapeut

Lichamelijke klachten

Veel lichamelijke klachten worden namelijk veroorzaakt door een bed of kussen wat niet bij iemands lichaam past. U kunt zich voorstellen dat een te stevig matras waarin de schouders niet goed weg kunnen zakken, zorgen voor pijnlijke schouders en een gevoelige nek. Gedurende gemiddeld acht uur per nacht, worden uw spieren in een houding gedwongen die ze niet willen. Natuurlijk kan de fysiotherapeut de zere spieren losmaken waardoor het lijkt alsof u van de klachten bent verlost. Wanneer u echter op ditzelfde bed blijft slapen, keren de klachten onvermijdelijk weer terug.
Kijken naar uw bed

De fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het landelijke platform SlaapFysio kijken verder dan alleen uw lichamelijke klachten. Beddenspecialist.nl werkt samen met deze therapeuten. Zij kunnen klanten doorverwijzen voor bijvoorbeeld een SlaapID-onderzoek. Dit onderzoek brengt in kaart hoe iemand slaapt, in welke slaaphoudingen en op wat voor bed. Het laat ook duidelijk zien waar eventuele verbeteringen mogelijk zijn. Meneer Van den Ham had klachten aan de bovenrug. Na bezoeken aan de fysiotherapeut en vervolgens een SlaapID-onderzoek, bleek dat zijn matras en kussen onvoldoende bij zijn lichaam pasten. Zijn ervaringen met SlaapFysio leest u in dit slaapdossier.

Er zijn inmiddels meer dan vijftig paramedische praktijken aangesloten bij SlaapFysio. Dit groeiende aantal therapeuten gaat gezamenlijk de strijd aan tegen slaapgerelateerde, fysieke klachten.  Nieuwsgierig of uw fysiotherapeut al is aangesloten? Bekijk de lijst met alle praktijken.

 

Productomschrijving Formesse Bella Donna hoeslaken

Het zijdezachte Bella Donna hoeslaken is flexibel en rekbaar. Hiervoor is katoen van de hoogste kwaliteit gebruikt waarin Elastan is verwerkt. Daardoor kan een Bella Donna hoeslaken strak over de matras getrokken worden zonder dat het gaat bollen. De toevoeging van Aloë Vera en zijdeproteïne maakt het katoen zacht en geeft het een stijlvolle glans.

  • Voor matrassen en toppers in diverse maten
  • Hoogwaardig katoen
  • Strak en vormvast
  • Elastisch
  • Pillingvrij

Formesse Bella Donna hoeslaken kopen

Bij Slaaphof bent u aan het juiste adres als u online een Bella Donna hoeslaken wilt kopen. In onze winkel zijn verschillende maten verkrijgbaar. Zo kunt u eenvoudig een Bella Donna hoeslaken kopen dat naadloos om uw matras valt. Het hoeslaken pluist niet, waardoor het oppervlak zacht en egaal blijft. Slaaphof zorgt voor een snelle levering van uw Bella Donna hoeslaken!