Dormiente

Natuurlijk slapen optima forma! Een compleet biologisch vervaardigde collectie, ecologisch verantwoord en eloktrosmog vrij, vanuit een zeer degelijke en nauwgezette Duitse filosofie. Dat is wat Beddenspecialist u biedt met Dormiente

Terug naar de basis, maar wel met het comfort en ondersteuning van nu! 100% natuurlatex matrassen , persoonlijk aanpasbare lattenbodems, massief houten ledikanten, metaalvrije boxsprings of een uitgebreid gamma aan natuurlijke dekbedden. U vindt het allemaal bij ons in de winkel.  De hele collectie van Dormiente heeft de benodigde certificaten op zak, zodat u weet én ervaart dat wat u koopt puur, en verantwoord, natuur is!

Een groene manier van Slapen

Dormiente

Dormiente is beschikbaar bij de volgende Beddenspecialisten:

Fairtrade

De productiemethoden voor de natuurlijke latex die we gebruiken in onze producten zijn gecertificeerd volgens Fairtrade-criteria.

Van gecertificeerde biologische teelt

We gebruiken katoen van gecertificeerde biologische teelt. Afgezien van het verkrijgen van een zeer zuivere textielvezel, verbetert een zachte, biologische teelt de bodem en het milieu. Ondanks dat het een monocultuur is, wordt katoen biologisch geteeld, neemt de biodiversiteit in en rond de bodem toe en blijft het water schoon. Bovendien omvat de biologische certificering ook welzijnsnormen die zorgen voor meer humane en sociaal verantwoorde werkwijzen voor de mensen die het katoen kweken.

100% natuurlijke latex

100% natuurlijke latex bezit de ideale eigenschappen voor matraskernen: een hoge all-point elasticiteit voor optimale lichaamscontouren en orthopedische ondersteuning, een open poriënstructuur voor een gezonde luchtcirculatie en effectieve, duurzame elasticiteit voor een lange levensduur van het product. Ook als het gaat om de productie van latex, heeft natuurlijke latex duidelijke voordelen: natuurlijke latex is gemaakt van natuurlijk rubber, een hernieuwbare hulpbron en is vrij van CFK's, oplosmiddelen en chemische ontharders. Bovendien vereist een matras gemaakt van natuurlijke latex slechts ongeveer 10% van de energie die nodig is om een ​​matras van synthetisch schuim te maken.

Handgemaakt in Duitsland

Al onze natuurlijke matrassen worden zorgvuldig met de hand gemaakt in onze productievestigingen in Heuchelheim, Hessen, Duitsland. Kwaliteit en aandacht voor details die je zeker terugziet!