Avek

Misschien wist je het nog niet, maar je brengt bijna een derde van je leven slapend door. Een goede nachtrust is daarom onmisbaar voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Het is zelfs een van onze eerste levensbehoeften. Een bed dat past bij jou en jouw slaapwensen, is dus geen overbodige luxe. Ieder mens is uniek, net als iedere slaapwens.

In 1927 zag het leven in het Friese Surhuisterveen er heel anders uit dan nu. Voor de bewoners van de veengebieden was het een zwaar bestaan, met de nodige problemen. Grootvader Roelf Kok kreeg veel vraag naar bedbodems voor bedstedes, maar deze hadden geen standaardafmetingen. Hieruit ontstond het idee om bedden op maat te gaan maken. Uit dit simpele, nuchtere en innovatieve idee werd Avek geboren. Avek staat voor Arbeid, Vlijt En Kwaliteit

Anno nu

Het erfgoed van grootvader ‘pake’ Kok is voor de kleinzonen Roelf en Roelf nog steeds leidend, maar dan wel anno nu. Avek is tegenwoordig een beddenmerk voor heel Nederland en daarbuiten. In Surhuisterveen worden de bedden nog steeds op maat gemaakt, door mensen die hun vak verstaan. Met jarenlange ervaring stoppen ze een stukje van zichzelf in elk exemplaar. Dat maakt een Avek bed tot meer dan zomaar een bed!

Je slaapt toch het liefst in jouw eigen bed!

Avek

Avek is beschikbaar bij de volgende Beddenspecialisten:

Duurzaamheid.

Avek is opgericht in 1927, waarbij continuïteit één van de belangrijkste doelstellingen is. Nu en in de toekomst wil Avek op een duurzame en verantwoorde wijze bedden produceren. Met onze rijke en lange historie  draagt Avek een verantwoordelijkheid naar onze planeet, naar onze medewerkers en naar onze klanten. Dit komt juist daarom naar voren in ons productieproces. 

Waarom Avek:

 • Je eigen bed op maat
  - Je slaapt het lekkerst in je eigen bed -
 • Kwaliteit uit Nederland
  - Daar kun je volledig op vertrouwen -
 • Hoogwaardige kwaliteiten
  - Alleen het beste is goed genoeg -
 • Persoonlijk advies
  - Jouw nachtrust is onze missie -