De historie van Kalkman

We zijn een dynamisch familiebedrijf die zich door flexibiliteit en enthousiasme van medewerkers met de jaren heeft weten door te ontwikkelen en dat willen we graag zo blijven doen voor jou en door jou.

De historie van Beddenspecialist Kalkman

Inmiddels is de 6e generatie tot ons familiebedrijf in Bodegraven toegetreden.

De historie begint in 1898 toen Jan Kalkman in de Wilhelminastraat te Bodegraven een groothandel in bedden, vloerbedekking en kleding is gestart. Eigenlijk alles wat met (woning-)textiel te maken had werd door hem aan de man gebracht. Met hun goederen ging men "de boer op" en bezochten ze de klanten aan huis. Het werkgebied beperkte zich niet tot Bodegraven, maar ze liepen, ja inderdaad liepen, tot dorpen als Nieuwveen aan de éne en Haastrecht aan de andere zijde van hun werkgebied aan toe.

 

Rond 1930 nam zoon Jan het stokje over van zijn vader en bouwde het bedrijf verder uit. Op 13 jarige leeftijd maakte de 3e Jan reeds al zijn entree in het bedrijf, destijds was dit heel gewoon, men ging op jonge leeftijd aan het werk met hetgeen met de paplepel ingegoten was. Hij werd al in de jaren 40 firmant, dit in verband met gezondheidsklachten van zijn vader en is uiteindelijk tot maar liefst tot 1996 werkzaam gebleven in het bedrijf. Hij was ook diegene die de "benenwagen" verruilde voor de fiets en later voor de bakfiets om zijn ‘waar’ aan de man te brengen. Toen zijn zoon Jan (inmiddels de 4e) in 1964 tot het bedrijf toetrad verruilde de Kalkmannen al vrij snel van de bakfiets naar een echte bestelauto.

 

5 generaties 'Jannen' in de winkel

1898-1927
1927-1962
1956-1992
1967-heden
1992-heden

Echte specialisten!

Ondertussen specialiseerde het bedrijf zich steeds meer in bedden en de "aankleding" van de slaapkamer -maar ook de rest van de woning kwam daar vaak bij aan bod- dit middels een uitgebreide collectie vloerbedekking en raambekleding van topmerken. Betrokkenheid en enthousiasme voor het vak zit de familie Kalkman in het bloed. Bleef de 3e Jan zijn leven lang actief in het familiebedrijf, ook 4e Jan is inmiddels al ruim 59 jaar werkzaam bij het bedrijf. Niet meer fulltime, maar ter ondersteuning van zijn zoon Jan, de 5e generatie Kalkman. Deze 5e Jan begon in 1985 en trad in 1991 als firmant toe tot het familiebedrijf.

 

Ondertussen zet de specialisatie zich steeds verder door en inmiddels is het bedrijf zich volledig gaan toespitsen op de verkoop van bedden en bedgerelateerde artikelen zoals beddengoed, hoofdkussen, dekbedden, klamboes maar ook het aandeel badtextiel is aanzienlijk, denk daarbij aan handdoeken en badjassen. Sinds 2010 is onze winkel tot de formule Beddenspecialist.nl toegetreden. Een formule waarbij de vakkennis en het persoonlijk advies één van de grootste pijlers is, dit naast onze dienstverlening zoals het aanbieden van en SlaapID. Het team van Beddenspecialist Kalkman bestaat, naast Jan, uit zijn vrouw Agnes, broer Erwin, zoon Twan (de 6e generatie) en Pieter, ook de vierde generatie doet nog steeds, weliswaar niet meer fulltime, een duit in het zakje. Wij staan graag met raad en daad klaar voor onze klanten, om met onze persoonlijke aandacht en zorgvuldigheid elke klant te voorzien van een objectief advies in onze beddenspeciaalzaak zodat, en voor zover dit in onze macht ligt, hen te helpen aan een optimale nachtrust. We verwelkomen jou dan ook graag in onze winkel.