De historie van Beddenspecialist Kalkman

5 generaties Jan Kalkman in Bodegraven
De historie begint in 1898 toen Jan Kalkman in de Wilhelminastraat te Bodegraven een groothandel in bedden, vloerbedekking en kleding is gestart. Eigenlijk alles wat met textiel te maken had werd door hem aan de man gebracht. Met hun goederen gingen ze de boer op en bezochten ze de klanten aan huis. Het werkgebied beperkte zich niet tot Bodegraven, maar ze liepen tot plaatsen als Nieuwveen en Haastrecht toe. Rond 1930 nam zoon Jan het stokje over van zijn vader en bouwde het verder uit. Op 13 jarige leeftijd maakte de 3e Jan reeds zijn entree in het bedrijf. Hij werd al in de jaren 40 firmant en is maar liefst tot 1996 werkzaam gebleven voor het bedrijf. Hij was ook diegene die de benenwagen verruilde voor de fiets en later voor de bakfiets om zijn ‘waar’ aan de man te brengen. Toen zijn zoon Jan (inmiddels de 4e) in 1964 tot het bedrijf toetrad verruilde de Kalkmannen al vrij snel de bakfiets voor een echte bestelauto.

Ondertussen specialiseerde het bedrijf zich steeds meer in bedden en in de aankleding van de slaapkamer -maar ook de rest van de woning- dit middels een uitgebreide collectie vloerbedekking en raambekleding van topmerken. Betrokkenheid en enthousiasme voor het vak zit de familie Kalkman in het bloed. Bleef de 3e Jan zijn leven lang actief in het familiebedrijf, ook 4e Jan is inmiddels al 51 jaar werkzaam bij het bedrijf. Niet meer fulltime, maar ter ondersteuning van zijn zoon Jan, de 5e generatie Kalkman in Bodegraven. Hij trad in 1994 als firmant toe tot het familiebedrijf.

De specialisatie zette zich verder door en inmiddels is het bedrijf met de beddenafdeling toegetreden tot de formule Beddenspecialist.nl Het team van Beddenspecialist Kalkman bestaat, naast Jan, uit zijn vrouw Agnes, broer Erwin, Esther, Pieter en natuurlijk zijn ouders. Zij werken iedere dag met de hun kenmerkende aandacht en zorgvuldigheid aan een optimale nachtrust voor iedere klant. Ook voor een interieuradvies ten behoeve van een prachtige inrichting voor de slaapkamer of iedere andere woonruimte kunt u bij Kalkman terecht.

Wist u dat vanaf de oprichting er bij Beddenspecialist Kalkman al wordt samen gewerkt met het oer-Hollandse merk Auping. Dit bedrijf uit Deventer, opgericht in 1888, is ruim vertegenwoordigd in de ruime collectie. 

Beddenspecialist Kalkman

  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 17:30
  • woensdag 10:00 - 17:30
  • donderdag 10:00 - 17:30
  • vrijdag 10:00 - 20:00
  • zaterdag 10:00 - 17:00
  • zondag Gesloten
Ook open op afspraak buiten openingstijden.

lk zoek een andere winkel

9,2
10 beoordelingen

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe de Slaapscore!