Leestijd:

Een matras van natuurlatex

Natuurlatex is een ambachtelijk product met een prachtig procedé. De natuurlijke vervaardiging van het matras maakt hem een van de meest comfortabele in zijn soort. Lees in dit blog alles over de matras van natuurlatex.

Inhoudsopgave

Van moeder natuur

Een pure natuurlatex matras wordt gemaakt van rubbersap van de rubberboom, welke via een uniek procédé wordt verwerkt tot de mooiste natuurlatex. Het voordeel van natuurlatex is is dat het zeer comfortabel, hoog elastisch, vochtregulerend, ergonomisch, duurzaam en antibacterieel is.

Bij het maakproces van de natuurlatex matrassen worden hulpstoffen gebruikt. Zeep en lucht worden toegevoegd omdat we daarmee de belstructuur aan de binnenzijde van de latex krijgen, maar ook andere hulpstoffen zijn nodig om tot een goed eindproduct te komen. Deze hulpstoffen worden later in de wasgang er weer uit gewassen.

Exclusief bij LeDorm

De basis van ieder LeDorm product is natuurlatex. Producten van LeDorm bevatten alleen de beste materialen uit de natuur zoals Heveair natuurlatex, zijde, bamboe, kasjmier en thermowol. 

Alle producten worden in Nederland gemaakt. Veel wordt met de hand uitgevoerd en afgewerkt om zeker te zijn dat het product aan de hoge kwaliteitseisen voldoet. Alleen de beste vakmensen worden hiervoor uitgekozen.

Groene footprint

De balans binnen én buiten. De keuze voor materialen heeft invloed op uw welzijn en die van uw omgeving. Met zorg worden bij voorkeur natuurlijke materialen gekozen die zorgen voor een optimaal comfort, maar die ook goed verwerkt kunnen worden nadat uw bed na jarenlange dienst aan een tweede leven gaat beginnen. Ook de productiewijze is hierbij van belang. Zo worden de LeDorm matrassen CO2 neutraal geproduceerd.

Stel je eigen bed samen

Bij LeDorm weet je zeker dat je op een uniek product ligt. Maak een keuze uit de rijke sortering aan matrassen, boxsprings, kleuren, stoffen en materialen en geniet van je eigen ontworpen bed.

Wij doen een stapje extra

Speciaal voor jou wordt het bed of matras met de hand vervaardigd. Pas nadat het bed helemaal gereed is, wordt deze voorzien van een leren label met uw eigen naam.

Slapen is nog nooit zo persoonlijk en comfortabel geweest!

Bekijk de natuurlatex matrassen van LeDorm