Leestijd:

Schouderpijn na slapen

Word je ‘s nachts ook wel eens wakker van schouderpijn? Wij begrijpen dat dit erg vervelend is, vooral als dit je nachtrust verstoord. Daarom helpen wij je graag met het oplossen van dit probleem.

Kom tot een passende oplossing voor jouw klachten met de SlaapID thuismeting.

Inhoudsopgave

Verschillende schouderklachten

De meeste schouderklachten ontstaan door een slechte schouderprofilering in het matras. Er is dan – wanneer je op de zij ligt – niet voldoende ruimte in het matras om jouw schouders goed kwijt te kunnen. Hidde Hulshof is de slaapfysiotherapeut bij SlaapFysio. Hij weet alles van, en onderzoekt alles over slapen in combinatie met het menselijk lichaam.

 

Lig je wel goed?

Hidde: “Wanneer de schouderprofilering niet bij het lichaam past, gaat iemand ontwijkend slaapgedrag vertonen. Hij of zij draait dan vaak door naar een zogenaamde tussenhouding. Bijvoorbeeld slapen met één been omhoog, de ander gestrekt en dan deels op de buik.

Dit soort tussenhoudingen ontlasten wellicht de schouder, maar zorgen vervolgens voor spanning op de wervelkolom. Van de regen in de drup dus.”

 

Laat je adviseren door één van onze slaapexperts!

Schouderklachten

Er zijn verschillende oorzaken die voor schouderklachten kunnen zorgen. De meest voorkomende schouderklachten zijn spierletsels, een ontsteking van de pees, slijmbeursontsteking, schouderinstabiliteit en artrose. Daarnaast kunnen stress of overbelasting van de schouder leiden tot pijn of stijfheid. In sommige gevallen kunnen schouderklachten ontstaan of verergeren als gevolg van de slaapsituatie.

Schouderpijn na het slapen

De schouderpijnen die ontstaan na het slapen hebben dikwijls te maken met specifieke klachten of terugkerende klachten waarbij een verkeerde manier van belasten van de schouder tijdens het slapen een rol spelen. De belasting kan komen door buikslapers die hun arm onder het kussen leggen, of bij zijslapers die teveel druk op de schouder ervaren. Allebei goede redenen om het slaapgedrag onder de loep te nemen wanneer deze klachten opspelen. 


 

Professioneel advies over jouw slaaphouding

Slaapfysio Hidde Hulshof adviseert om bij klachten altijd naar de winkel te gaan om een slaapID thuismeting aan te vragen. Wil je direct advies ontvangen op je slaaphouding, dan zou je met een Slaapselfie langs de winkel kunnen komen. Een Slaapselfie is een foto van jezelf, in zijligging op bed. Onze specialisten zien dan al snel hoe je houding is en waar eventueel verbetering plaats kan vinden. De oorzaak van de klachten kan in de profilering van het matras zitten of wellicht is een dikker of dunner kussen wel de oplossing.

Welk matras kies je bij schouderpijn na slapen?

Kies een matras met zachte schouderzone

Matrassen zijn er in vele soorten, het ene matras houdt meer rekening met een goede lichaamsondersteuning dan de andere. Schouderpijn na het slapen duidt op een verkeerd matras, daarom is het heel belangrijk een matras uit te zoeken die een zachte schouderzone heeft. Zodat de schouders goed in de matras weg kunnen zakken en niet te veel tegendruk krijgen.


Overweeg een matras op maat

Matrassen op maat sluiten nog beter op je lichaam aan dan een standaard matras. Ieder lichaam is uniek en daardoor is een matras op maat het beste voor je lichaam. De Beddelicious Blocks is een matras die helemaal op jouw lichaam ingesteld kan worden. Zo krijg jij tijdens het slapen de beste ondersteuning en de schouderzone die bij jouw schouderbreedte past.

Verbeter je slaapkwaliteit met de SlaapID

Heb jij last van schouderpijn na het slapen en wil je graag weten of het aan je matras ligt? Je ligt tenslotte een groot deel van de dag op je bed, dus schouderpijn kan ook heel goed aan je bed liggen.

Bij Beddenspecialist hebben wij de SlaapID thuismeting. Met deze SlaapID brengen wij jouw slaapgedrag in kaart, en kunnen op deze manier zien hoe jouw lijf reageert op het bed waarop je thuis ligt. Is jouw matras niet meer voor jouw geschikt, dan komt dat onherroepelijk uit de SlaapID thuismeting.

REVIEW: Geen schouderpijn meer

Marcel ging inderdaad met een foto (Slaapselfie) naar een Beddenspecialist.nl winkel. Direct werd duidelijk wat het probleem was. Hij vertelt:

“Ik sliep ontzettend slecht en lag ’s nachts maar te draaien. Ik wist niet meer hoe ik moest liggen, elke houding deed pijn. Op advies van mijn fysiotherapeut liet ik mijn vrouw een foto maken van mijn lichaam terwijl ik op mijn zij op bed lag. In de winkel zagen ze meteen wat het probleem was. Ik ben nogal fors gebouwd, met flinke schouders. Mijn bed was te stevig, mijn schouders konden er niet goed in wegzakken. Ik kreeg een matras mee naar huis om uit te testen en wat denk je? Geen schouderpijn meer na het slapen!”

Voorkom schouderpijn met een bed op maat

SlaapFysio Hidde: “Ik raad mensen aan om te kijken naar een op maat gemaakt bed. Er is tegenwoordig zoveel te verkrijgen, waarom genoegen nemen met minder? Ik zeg altijd: je hebt maar één lijf, daar moet je zo zuinig mogelijk op zijn. Bij Beddenspecialist.nl denken ze er hetzelfde over. Ze gaan dan ook niet over één nacht ijs wanneer iemand met lichamelijke klachten binnen stapt. Een bed moet op het lijf geschreven zijn.”

Wij werken met een bewezen adviesmethode. Hierdoor neemt je slaapcomfort toe en nemen klachten aan je nek en schouder af. Dit is gebleken uit onze (wetenschappelijke) onderzoeken samen met de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Wil jij ook eindelijk beter liggen en slapen? Lees dan nu de uitkomsten van het onderzoek en maak dan nu meteen een afspraak!

Onderzoek VU nekklachten en schouderklachten
Benieuwd naar hoe je eigenlijk echt slaapt? Vraag de gratis SlaapID thuismeting aan!

Kom tot een passende oplossing voor jouw klachten en een betere nachtrust met de SlaapID thuismeting.