Vandyck dekbedden

Koop Vandyck dekbedden online

Ga naar de webshop

Iedereen heeft zijn eigen smaak of voorkeur. Houdt u van een licht of liever een zwaarder dekbed, gaat uw voorkeur naar een wasbaar dekbed of bent u allergisch? Een goede nachtrust komt niet vanzelf, daarom is het belangrijk om het juiste dekbed uit te kiezen die zorgt voor een comfortabele en aangename nachtrust. 
Bij de dekbedden van Vandyck heeft u een ruime keus; dons, synthetisch of zijde.
Voor de donsdekbedden worden dons en veren gebruikt, dit zijn bijproducten van de slacht en geen hand geplukte dons van levende dieren. Dit wordt ook regelmatig door Vandyck ter plaatse gecontroleerd. Ook is in 2009 ter extra verificatie door het International Down & Feather Laboratoria (IDFL) vanuit de Verenigde Staten een audit uitgevoerd, waarbij alle geledingen van de productieketen bezocht en gecontroleerd zijn.
 Met een dekbed van Vandyck bent u gegarandeerd van hoge kwaliteit, ongeacht welk dekbed u kiest. Op de dekbedden van Vandyck heeft u niet voor niets een garantie van maar liefst 5 jaar.
Om de keus te vereenvoudigen heeft Vandyck samen met TÜV Rheinland de Vandyck Comfortklasse ontwikkeld. Door objectieve normen wordt gekeken naar de samenhang tussen gewicht, dikte, isolatiewarmte en drapeerbaarheid. 
Het gewicht van het dekbed wordt bepaald door het gewicht van de vulkracht van de vulling. Ook de isolatiewaarde is afhankelijk van het vulgewicht. Hoe hoger de vulkracht van bijvoorbeeld dons, des te lager kan het vulgewicht zijn om een goede isolatiewaarde te behouden. De drapeerbaarheid wordt mede bepaald door de soepelheid van de tijk, de kwaliteit van het vulmateriaal en het stikpatroon van het dekbed.

Vandyck dekbedden
Zomer dekbedden
Speciaal voor de zomer heeft Vandyck een aantal dekbedden in collectie. Voor de warme dagen moet een dekbed goed vocht kunnen absorberen en warmte kunnen reguleren. Om die redenen heeft Vandyck een zomerdekbed van dons en moerbeizijde in haar collectie.
 
Zomerdons
Zomerdonzendekbed is carré gestikt, een heeft zo een mooie vakverdeling. Het dekbed heeft een tijk van 100% zeer fijn gekamde katoen en is gevuld met 95% hand gesorteerde zuivere witte Oost-Europese ganzendons. 
Comfortklasse: 5★★★★★
 
Zomerzijde
Zomerzijdedekbed heeft een blok stikpatroon en is met verzwaarde border afgewerkt. De verzwaarde border zorgt ervoor dat het dekbed perfect om uw lichaam valt. Het dekbed heeft een tijk van 100% gekamde katoen en is gevuld met moerbeizijde wat zorgt voor een koel slaapklimaat in de zomer.
 
Donzen dekbedden
Er zijn verschillende kwaliteiten donzen dekbedden leverbaar, daarom heeft Vandyck haar dekbedden onderverdeeld in verschillende comfortklasses. Alle donzen dekbedden van Vandyck worden gevuld met (ganzen)dons en kleine veertjes. Als het dekbed in verhouding meer (ganzen)dons heeft en minder veertjes, hoe beter het dekbed isoleert. 
Dons is een natuurproduct dat heel goed isoleert, veel vocht op kan nemen en daardoor niet klam aanvoelt.
 
Superior
Het Superior donzen dekbed heeft een tijk van 100% katoen en is carré gestikt. Het dekbed is voorzien van tussenschotjes, waardoor de dons meer ruimte heeft in de tijk. Het heeft een vulling van 100% puur witte Boheemse ganzendons. Het dekbed is in 4-seizoenen of enkele uitvoering leverbaar. De 4-seizoenen delen worden met knoopjes aan elkaar verbonden.
Comfortklasse: 6 ★★★★★★
 

 
 

Excellent
De donzen dekbedden uit de Excellent collectie zijn leverbaar in twee uitvoeringen; de 450 en 650. 
De dekbedden zijn carré gestikt en hebben een tijk van 100%, van de fijnste makokatoen met een extra softe finishing. De dekbedden zijn voorzien van tussenschotjes, waardoor de dons meer ruimte heeft in de tijk. De vulling bestaat uit 95% zuivere witte Oost-Europese ganzendons en 5% kleine ganzenveertjes. De 450 heeft een lager vulgewicht dan de 650, hierdoor geven de dekbedden onderling een andere warmte af.
De dekbedden zijn beide in 4-seizoenen of in enkele uitvoering leverbaar. De 4-seizoenen delen worden met knoopjes aan elkaar verbonden.
Comfortklasse: 5 ★★★★★

Astro
Het donzen Astro dekbed heeft een tijk van 100% zeer fijn gekamd katoen en is carré gestikt en afgewerkt met een mooie bies. Het dekbed heeft een vulling van 90% zuivere witte Canadese ganzendons en 10% kleine ganzenveertjes.
Het dekbed is in 4-seizoenen of enkele uitvoering leverbaar. De 4-seizoenen delen worden met knoopjes aan elkaar verbonden.
Comfortklasse: 4 ★★★★
 
Vandyck 65
Het donzen Vandyck 65 dekbed heeft een tijk van 100% gekamd katoen en is carré gestikt. Het dekbed heeft een vulling van 65% dons en 35% kleine ganzenveertjes.
Het dekbed is in 4-seizoenen of enkele uitvoering leverbaar. De 4-seizoenen delen worden met knoopjes aan elkaar verbonden.
Comfortklasse: 3 ★★★
 
Synthetische dekbedden
Naast de verschillende natuurproducten heeft Vandyck synthetische dekbedden in haar collectie. Een mooie eigenschap is dat de synthetische dekbedden kunnen worden gewassen. Synthetische dekbedden zijn hedendaags leverbaar in de mooiste kwaliteiten, u heeft een synthetisch dekbed met het donszacht en volumineus gevoel.
 
Fibersoft
Het Fibersoft dekbed heeft een blok stikpatroon en is met verzwaarde border afgewerkt. De verzwaarde border zorgt ervoor dat het dekbed perfect om uw lichaam valt. Het dekbed heeft een tijk van 100% katoensatijn en is gevuld met 100% polyester hollow fiber, wat zorgt voor een donszacht en volumineus slaapcomfort. Het dekbed is wasbaar op 60 graden Celsius. 
Het dekbed is in 4-seizoenen of enkele uitvoering leverbaar. De 4-seizoenen delen worden met knoopjes aan elkaar verbonden.
 
Sky
Het Sky dekbed heeft een zigzag stikpatroon en heeft een tijk van 100% katoen. Het dekbed is gevuld met 100% polyester vullig, waardoor het wasbaar is op 40 graden Celsius.
Het dekbed is in 4-seizoenen of enkele uitvoering leverbaar. De 4-seizoenen delen worden met drukknoopjes aan elkaar verbonden

Hoe zit het met jouw slaapkwaliteit?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe de Slaapscore!