Auping matrassen

Test de Auping matrassen in een van onze winkels!

​Het geheim van een goede en gezonde nachtrust

Auping matrassen

Hoe comfortabel een matras ook is, je wisselt toch regelmatig van houding. Beweging in je slaap is belangrijk en komt ten goede van de gewrichten en de bloedcirculatie. De nieuwe generatie matrassen van Auping zijn ontwikkeld om ieder lichaam de juiste ondersteuning te kunnen bieden en de wereld zo min mogelijk te belasten.

Auping heeft in 2020 als eerste ter wereld het 100% circulaire matras Evolve geïntroduceerd. En daar zijn in 2022 nog eens twee andere typen de Auping Elysium en de Auping Elite bijgekomen. Zo bestaat een groot deel van de Auping collectie in 2022 al voornamelijk uit duurzame producten. En zo draagt Auping maar ook jij zelf bij de aanschaf van een Auping matras bij aan een duurzamere wereld. 

Alle Auping matrassen zijn 3-zone matrassen. Bij het Inizio matras zijn deze zones vanuit het midden opgebouwd waardoor je een symmetrisch matras krijgt. Bij de Evolve, Elysium en Elite matrassen zijn de zones opgebouwd vanaf het hoofdeinde waardoor deze matrassen asymmetrisch zijn, zo is de ondersteuning bij deze drie matrassen optimaal voor het lichaam.

De collectie bestaat dus uit het Inizio matras, het Evolve matras, het Elysium matras en het Elite matras. Deze matrassen onderscheiden zich allemaal door een andere opbouw. Onderstaand hierover meer. De matrassen zijn beschikbaar in drie hardheden; soft, medium en firm. En in vier bodytype verschillende varianten, welke geschikt voor jou is, is afhankelijk van je lichaamsbouw.

De vier bodytype varianten van de Auping matrassen:

Bodytype X

deze uitvoering van de matras wordt gekozen als je schouders én heupen breder zijn dan je taille. Bij een X uitvoering van de matras zijn de schouder- en heupzone wat zachter en is de taillezone wat steviger.

Bodytype Y

deze uitvoering van de matras wordt gekozen als je flink brede schouders hebt en je heupen ongeveer even breed zijn als je taille. Bij een Y uitvoering van de matras ligt de schouderzone iets dieper in de matras waardoor er voor je brede schouders extra ruimte wordt gecreëerd.

Bodytype A

deze uitvoering van de matras wordt gekozen als je heupen duidelijk breder zijn dan de taille en je niet zulke brede schouders hebt. Bij een A uitvoering van de matras is de heupzone iets dieper in de matras gelegd waardoor je heupen fijn in de matras kunnen wegzakken.

Bodytype I

deze uitvoering van de matras wordt gekozen als je heupen, schouders en taille ongeveer even breed zijn. Bij een I uitvoering van de matras zijn de schouder-, heup-, en taillezone alle drie een vergelijkbare stevigheid.

Mood image for product

Auping matras tijken

De matrassen hebben een uitstekende vochttransport door het gebruik van polyester met een openstructuur. Naast het ventilerende materiaal in de matras, zorgt de matras tijk voor meer hygiëne en gebruiksgemakken.
De Auping Evolve, Elysium en Elite matras zijn standaard voorzien van een afritsbare matras tijk. De Inizio kan tegen meerprijs geleverd worden met een afritsbare matras tijk. U kunt de tijk wassen of chemisch reinigen, wat weer zorgt voor die frisheid in uw slaapkamer. 

Wilt u een gestoffeerd matras, passend bij uw Auping boxspring of spiraalbodem?
Of wenst u een 2 persoonsmatras met verschillende stevigheden in één hoes?
Of wilt u graag een topper bij uw matras?

Vraag in de winkel naar de vele mogelijkheden.

Mood image for product

Inizio matras

De Inizio matras is voorzien van 3 comfortzones en heeft een hoogte van 18 cm. De unieke DPPS® pocketveren vormen de kern en deze veren zorgen voor de juiste ondersteuning bij liggen, draaien en zitten. De latex afdeklaag zorgt voor de aangename ligging. De Inizio matras is leverbaar in soft, medium, firm en extra firm. Optioneel kan er gekozen worden voor een afritsbare en wasbare tijk.

Evolve matras

Het Evolve matras is het eerste circulaire matras van Auping en bestaat daardoor maar uit twee verschillende materiaalsoorten; polyester en staal. Het matras is een drie zone matras gecreëerd door de verschillende dikte pocketveren in de matras. Als afdeklaag heeft het matras een laag van Ven-tex®. Dit is een speciaal ontwikkelde polyester laag die voor het comfort van de matras zorgt. Ook is deze heel opencellig waardoor het matras heel goed ventileert. Het bovengedeelte van de tijk kan er makkelijk afgeritst worden en gewassen worden tot maximaal 60°C.

Elysium matras

Het Elysium matras is een van de matrassen uit de Premium collectie van Auping en is het tweede circulaire matras van Auping en bestaat daardoor maar uit twee verschillende materiaalsoorten; polyester en staal. Het matras is een drie zone matras gecreëerd door de verschillende dikte pocketveren in de matras. Als afdeklaag heeft het matras een 2 cm laag van Harmony-pocs® met aan de boven en onderkant een laag Ven-tex®. Harmony-pocs® is een speciaal ontwikkelde mini-pocketveren laag die in de afdeklaag is verwerkt om te zorgen voor een heerlijk comfort waar de drukverdeling optimaal is. Ven-tex® is een speciaal ontwikkelde polyester laag die voor het comfort van de matras zorgt. Ook is deze heel opencellig waardoor het matras heel goed ventileert. Het bovengedeelte van de tijk kan er makkelijk afgeritst worden en gewassen worden tot maximaal 60°C.

Elite matras

Het Elite matras is een van de matrassen uit de Premium collectie van Auping. Het matras is een drie zone matras gecreëerd door de verschillende dikte pocketveren in de matras. Als afdeklaag heeft het matras een laag Vita Talalay Origins® natuurlatex. Dit is een heerlijk zachte comfortlaag waar je lekker in wegzakt. Ook zit er in de tijk een Welcompadd® laag waardoor het matras een nog zachter touch geeft wanneer je op het matras gaat liggen. Het bovengedeelte van de tijk kan er makkelijk afgeritst worden en gewassen worden tot maximaal 60°C.

Auping topmatrassen

Auping topper Comfort
Topper Comfort heeft een kern van HR schuim en heeft ca. een hoogte van 7 cm. De Comfort topper is leverbaar in diverse afmetingen evenals met split.

Auping topper Deluxe
Topper Deluxe heeft een kern van Perfo latex wat een heerlijk comfort biedt. De hoogte is ca. 8 cm. De topper Deluxe heeft een afneembare en wasbare tijk en is leverbaar in diverse afmetingen en als splittopper.

Auping topper Prestige Rich
Topper Prestige Rich heeft een kern van soepel Pura latex wat een heerlijke souplesse geeft aan uw slaapcomfort. De hoogte van de Prestige Rich is ca. 10 cm en heeft een afneembare en wasbare tijk. De topper en is leverbaar in diverse afmetingen en als splittopper.

Auping topper Prestige Natural
Topper Prestige Natural heeft evenals de Prestige Rich een kern van Pura latex. Alleen heeft de Prestige Natural een stevige Pura latex vulling wat een wat steviger comfort biedt dan de Prestige Rich. De topper heeft een hoogte van ca. 10 cm en heeft een afneembare en wasbare tijk. De topper en is leverbaar in diverse afmetingen en als splittopper.

Auping topper Prestige Visco
Topper Prestige Visco heeft een kern van visco elastich schuim gecombineerd met HR schuim, wat een drukverlagend effect biedt aan uw slaapcomfort.
De Prestige Visco heeft een hoogte van ca. 10 cm. De topper Prestige Visco heeft een afneembare en wasbare tijk en is leverbaar in diverse afmetingen en als splittopper.

Hoe zit het met jouw slaapkwaliteit?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe de Slaapscore!