Wollen dekbed

Bekijk een selectie van onze wollen dekbedden in de webshop

Wollen dekbedden

Het wollen dekbed voelt aan als een heerlijke, dikke deken. Dit slaapproduct zorgt zeker voor een andere beleving van comfort dan bijvoorbeeld synthetisch. Wol is namelijk een puur natuurlijke vulling. Het materiaal heeft van zichzelf een natuurlijk absorptie- en ventilatievermogen. Lichaamsvocht wordt stukken beter opgenomen dan bedden met een synthetische vulling, die vaak wat klam aanvoelen.

Bij de Beddenspecialist:

Onder de wol kruipen

Wollen dekbedden hebben een hoge isolatiewaarde en dat verschil merk je zeker. Een wollen dekbed is hierdoor warmer dan elk ander dekbed. Wol is een natuurproduct en de vullingen bestaan uit zacht scheerwol. In dit scheerwol zit van nature lanoline, een vet dat bacterie werend werkt en een zelfreinigende werking heeft. Hierdoor is een wollen dekbed hygiënisch en lekker fris. Ook is wol veilig, doordat het niet snel verbrand. 

Dat kriebelt, toch?

Een wollen trui kriebelt misschien, maar een wollen dekbed zeker niet. De wollen vulling wordt eerst gewassen, daarna gekamd en tot slot nog geweven. Na dit proces is de wol heerlijk zacht en niet kriebelend. Bovendien zit de vulling in een tijk, waardoor de wol de huid niet raakt en dus niet kriebelt. 

Voordelen wollen dekbed

  • Door de natuurlijke veerkracht blijft wol altijd in vorm
  • Wie gemiddeld/overmatig transpireert of wie een zwaarder dekbed wenst, is zeer goed af met een wollen dekbed (wol kan tot 35% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen en afgeven aan de buitenlucht)
  • Natuurlijk materiaal
  • Hoogwaardig slaapcomfort zorgt voor aangename nacht
  • Comfortabel slaapcomfort gedurende alle seizoenen

Hoe zit het met jouw slaapkwaliteit?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe de Slaapscore!