Beddenspecialist.nl werkt samen met sc Heerenveen

Uit onderzoek van Stanford University onder topsporters blijkt dat een gebrek aan slaap sportprestaties met 11% vermindert. We brengen een derde van ons leven slapend door, maar inzichten in ons slaapgedrag, de fysieke gevolgen daarvan en hoe deze aan te pakken, blijven vaak onbekend. Je slaaphouding, slaapritme, slaapklimaat en slaapbewegingen hebben invloed op de kwaliteit van je nachtrust, je fysieke en mentale fitheid en uiteindelijk je prestaties. Wij helpen SC Heerenveen met het verbeteren van het slaapgedrag en de slaapsituatie van hun selectiespelers. Uiteindelijk dragen wij bij aan de doelstelling van SC Heerenveen om fris en herkenbaar voetbal te spelen.”

Goed slapen kan de prestaties aanmerkelijk verbeteren.

Sam Feringa, SC Heerenveen

Het slaapgedrag van de selectiespelers wordt met behulp van een sensor onderzocht en inzichtelijk gemaakt. Vervolgens krijgen ze persoonlijk advies van een slaapfysiotherapeut om hun slaapgedrag en slaapsituatie te verbeteren. SC Heerenveen verwacht met behulp van slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof de slaapomgeving, slaaphygiëne en slaapkwaliteit te optimaliseren. Hierdoor worden lichamelijke klachten van spelers verminderd en hun sportprestaties verbeterd.

Vraag hier je slaapid-thuismeting aan

<- sc Heerenveen werkt samen met Beddenspecialist.nl

Sam Feringa, performance manager van SC Heerenveen:
“Wij zijn continu bezig om de individuele prestaties van spelers te verbeteren. Door deze samenwerking brengen we niet alleen overdag, maar nu ook ‘s nachts de belangrijkste KPI’s van voetballers in kaart. Een goede nachtrust wordt  een belangrijk element dat we kunnen beïnvloeden. De slaapfysiotherapeut wees ons erop dat een goede nachtrust de aanmaak van een natuurlijk groeihormoon bevordert. Dat groeihormoon stimuleert het fysieke herstel van sporters. Goed slapen kan de prestaties aanmerkelijk verbeteren. Andersom kan  een slechte nachtrust, een onregelmatig ritme of een bed dat niet goed is voor het fysiek van een speler, de prestaties behoorlijk achteruit laten gaan.”

 

SlaapID
Het slaapgedrag van de spelers wordt in kaart gebracht met behulp van SlaapID. Een bepaalde periode slapen spelers met een SlaapID-sensor op de borst. Deze registreert nauwkeurig het slaapgedrag, de slaaphouding, het slaapklimaat en het slaapritme van een speler. Maarten Stoffels: “We zien dan in welke houding, welk ritme, hoe (on)rustig en warm een speler slaapt. We zien ook of het slaapgedrag heel anders is voor wedstrijden, direct na wedstrijden of tijdens trainingsdagen. Verder maken we van iedere speler een SlaapSelfie, deze laat zien of de huidige slaapsituatie past bij het slaapgedrag en het lichaam van de speler. Met de resultaten van onder andere deze onderzoeken, kunnen we aanpassingen doen in de slaapsituatie en slaaphygiëne van de speler, om zodoende de nachtrust te verbeteren.”

Wil jij ook graag meer inzicht ontvangen doormiddel van een SlaapID thuismeting? Dat kan hier!

Meer ambassadeurs van Beddenspecialist.nl en SlaapID

Mis niets met onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 5 euro korting bij je volgende webshop bestelling! Je ontvangt uitsluitend bericht als we iets relevants voor je hebben. Uitschrijven is eenvoudig en kan altijd.

Schrijf je hier in!
; ;