Wielerteam SD Worx

Vraag hier je SlaapID-thuismeting aan!

SlaapID

In bed met…

… Wielrenster Demi Vollering (25) is de belofte van wielerteam SD Worx.
Op het moment van schrijven traint ze voor de Tour de France.
We zijn benieuwd: win je de tour, zoals Joep Zoetemelk ooit zei, écht in bed? Een gesprek over succes, slapen én dromen.

Demi’s leven staat sinds 2018 helemaal in het teken van de wielersport. “Ik weet nog dat ik als klein meisje al met mijn vriendjes door de straten crosste, ik deed mee met dikke bandenraces en werd lid van een tourclub. Elke zondag maakten we een lange fietsrit. Heerlijk! In de winter verruilde ik de fiets voor de schaatsen. Dat vond ik ook heel leuk om te doen en ik bleek talent te hebben, een tijdje lag de focus daarom vooral op schaatsen.

Totdat ik mijn vriend (Jan de Voogd, ook wielrenner, red.) ontmoette, door hem besloot ik me toch op het wielrennen te storten. Toen we elkaar net kenden nam hij me mee op training in de Ardennen. Na de eerste dag, waarin ik zo’n zes uur achterelkaar fietste was ik compleet gesloopt. Maar de volgende dag was ik weer hersteld en fietste ik toch weer mee naar boven. ‘Je hebt talent, je kunt best prof worden’, zei Jan. Ik lachte zijn opmerking eerst weg, ik had immers nog niks gewonnen en was al twintig…”

Inmiddels heeft Demi wél wat gewonnen, ze ging beter en harder trainen onder leiding van coach Stefan van Klink en bleek goed te zijn in klimmen. Het wielrennen ging steeds beter en Demi haar talent bleef niet onopgemerkt. Sinds 2019 geldt ze als een van de beste wielrensters van de wereld. Met alleen al zes overwinningen in het afgelopen wielerseizoen laat de renster zien dat ze iemand is om rekening mee te houden.