Wat groen voor jou kan doen!

Een beetje meer zuurstof graag

Alle planten zuiveren lucht. Sommige planten, onder andere klimop, sansevieria en de ficus benjamin, halen ook nog een schadelijke stoffen uit de lucht, zoals benzeen. Planten verhogen ook de vochtigheidsgraad van de lucht, waardoor luchtweginfecties minder voorkomen. Ze hebben een positieve invloed op je productiviteit en creativiteit. Ze doen dus eigenlijk alleen maar goed. Bovendien zijn het perfecte sfeermakers, ook - of misschien wel juist - in de slaapkamer! Dus wat groen voor jou kan doen!

Kokedama bol

Zoek je een tropische blikvanger? Denk dan eens aan deze hangplant. Heb je ergens een verloren hoekje, hang er dan een paar bij elkaar. Stylish en functioneel. Dit is een afgeleide van de kokedama bol, die gemaakt is van mos. Beiden zijn geïnspireerd op de Japanse bonsai-techniek. Hang hem op een lichte plek zonder direct zonlicht. Halfschaduw is ook prima. Hij heeft maar 1x per week water nodig.

Pilea peperomioides

Het liefste plantje uit de plantenwereld: de Pilea peperomioides! De Pilea, ook wel pannenkoekplant genoemd, beleeft een ware comeback. Logisch, want met zijn gekke, platte ronde blaadjes is het echt een blikvanger. De Pilea is een ideale kamerplant, heeft maar weinig verzorging nodig en groeit snel. Zet 'm op een lichte plek zonder direct zonlicht. Hij heeft 1x per week water nodig.

Alocasia Polly

De Alocasia Polly is het kleine broertje van de olifantsoor. Omdat de nerven van de plant zo goed zichtbaar zijn wordt hij in Nederland ook wel skeletplant genoemd. De diepgroene, pijlvormige bladeren krijgen door de nerven een felgroene tekening, waardoor de plant een vrolijke uitstraling heeft. Hij is heel makkelijk te verzorgen en doet het ook in minder lichte ruimtes erg goed. Geef hem 2x per week water en hij straalt.

Hierboven staan drie planten die erg leuk staan in de slaapkamer. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een wat grote plant te kiezen die gelijk een statement maakt. Probeer ook te spelen met wat kleinere planten door ze bij elkaar in een groepje te zetten. Zo bereik je net zo'n wauw-effect als met één hele grote plant. Zo speel je met verschillende bladtinten en kan je er ook voor kiezen om ze niet allemaal in dezelfde soort pot te zetten maar verschillende.

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe nu de Slaapscore?