Waarom 5 minuten proefliggen niet genoeg is

Kies een goed matras

Proefliggen op een bed in de winkel is even wennen. Je bent je eigen matras gewend, waardoor een andere model vreemd aan kan voelen. Wanneer je écht een goed en passend slaapadvies wilt geven, moet je meten. Want meten = weten niet waar? Een paar minuten proefliggen is dan niet voldoende. Beddenspecialist.nl werkt daarom met de onafhankelijke, gratis SlaapID-service. Met dit slimme, unieke apparaatje geven onze specialisten op een betrouwbare wijze inzicht in uw slaapgedrag. Gewoon in uw eigen bed. Zonder gedoe en 100% betrouwbaar. Speciaal voor jou.

meer weten over de slaap id

Verbeter uw slaapgedrag en slaapsituatie

SlaapID geeft u inzicht in de volgende vier punten. Dit alles om een goed matras te kiezen:

  • Slaaphouding - in welke van de acht slaapposities slaapt u? Je moet liggen zoals je staat; met een rechte wervel. Ligt iemand vaak in een tussenpositie? Dit is niet natuurlijk en kan serieuze klachten opleveren
  • Slaapbeweging - hoe (on)rustig slaapt u? Wat zegt het aantal bewegingen in een nacht? Er moet balans in drukverdeling zijn
  • Slaapklimaat - is uw slaaptemperatuur stabiel of verstoord? 
  • Slaapritme - een regelmatige, goede slaapcyclus is belangrijk om uit te rusten en te kunnen herstellen.

Hoe werkt de Slaap ID?

U krijgt eerst een zorgvuldig en persoonlijk intake-gesprek. Dan weten we namelijk wie u bent. Kennen we uw slaapsituatie, specifieke kenmerken, wensen én of er fysieke knelpunten zijn. De ondernemers van Beddenspecialist.nl komen zo veel te weten.

Vervolgens krijgt u de speciale SlaapID-sensor mee naar huis en draagt deze drie nachten lang in uw eigen bed. Uw winkel leest op eenvoudige wijze het apparaat uit met alle essentiële data. Aan de hand van het gesprek plus de nauwkeurige metingen bekijken we met elkaar (vrijblijvend) welk product het beste past in úw situatie. Producten, die precies op de juiste zones ondersteunen en weer op andere plekken exact die nodige ruimte bieden. Denk maar eens aan uw schouders, benen of heupen. 

Bij een klantgerichte aanpak horen ook alleen maar kwalitatieve A-merken met individuele, instelbare maatproducten. Niet voor niets is onze slogan ‘Op uw lijf geschreven’.

Ben je ook benieuwd naar je slaapgedrag?

Vraag nu de SLAAp id aan

Hoe kies je een goed matras? 

Deze tips helpen je bij het proef liggen. Dit alles, zodat jij kunt bepalen of het matras bij jouw lichaam past. 

  • Een vermoeid lichaam vindt alles lekker liggen, zorg er daarom voor dat je goed bent uitgerust.
  • Draag soepele kleding.
  • Probeer verschillende slaaphoudingen uit; zij, rug en buik.
  • Controleer ook of draaien gemakkelijk gaat.
  • Het is belangrijk om te weten wat je voorkeurshouding is. Heb je geen idee, houd dan de houding aan waarin je meestal in slaap valt.