6x slaaprituelen

Een eigen slaapritueel helpt voor een betere nachtrust Als je het overdag druk hebt, is het belangrijk je dag af te sluiten met een terugkerend ritueel. Door steeds dezelfde stappen te doorlopen, vertel je je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen.

1. Een warme douche

Warm water maakt je lekker rustig en rozig. Het werkt optimaal als je vanuit de douche (of bad) direct je bed in gaat. 

2. Een boek lezen

Lezen is een goede manier om de drukte van de dag even te vergeten. Dus misschien vanavond nog even een paar bladzijdes lezen?

3. Social Media

Bijna iedereen weet wel dat blauw licht voor het slapen gaan niet goed is voor je nachtrust. Toch doen we het wel. Mocht je niet lekker slapen en doe je dit voor het slapen gaan? Probeer het eens niet te doen, wie weet helpt het. 

4. TV kijken

Naast Social Media is dit nog een nachtrust verstoorder, tv kijken. Ook hier is het licht wat uit de tv komt blauw. Pak dus eens een boek!

5. Muziek luisteren

Muziek luisteren kan erg ontspannend werken. Wat voor muziek is wel belangrijk. Natuurgeluiden of een slaapliedje werken het beste. Zoek eens in Spotify op 'Sleep Sounds' en je droomt weg. 

6. Op schrijven

Veel mensen hebben naast hun bed een schriftje liggen. Hier schrijven ze hun gedachten in op om piekeren te voorkomen. Ook als je midden in de nacht een idee hebt en je wil het de volgende dag niet vergeten, schrijf het op! Zo zorg je ervoor dat het uit je gedachte is. 

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe nu de Slaapscore?