Historie

Van Evert Meubel tot Beddenspecialist Van Veldhuizen. De historie begint in 1953 aan de Garderbroekerweg 146. Rond 2008 zetten de drie broers het werk van hun vader en moeder voort onder de naam Van Veldhuizen Slapen en Wonen.

Van Evert Meubel tot Beddenspecialist Van Veldhuizen
De historie begint in 1953 aan de Garderbroekerweg 146, tussen de restanten van het vroegere Slangenbos. Evert van Veldhuizen Woninginrichting is de officiële naam, maar de volksmond spreekt al snel van Evert Meubel. Evert kende geen gemakkelijke start. Geboren met een gehoor- en daardoor spraakgebrek, bracht hij het grootste deel van zijn jeugd door in een doveninstituut. Hij wilde eigenlijk elektricien worden, maar omdat daar op het instituut geen opleiding voor bestond werd hij meubelmaker. 

Evert’s eerste betrekking was op de meubelafdeling van Haanschotens warenhuis. Daarna werd het de meubelafdeling bij Langendijk aan de Nijkerkerweg en in 1952 verkaste hij naar H.B. meubelen in Wekerom. De volgende stap was die als zelfstandige in Kootwijkerbroek, aan de genoemde Garderbroekerweg. Evert was inmiddels getrouwd met Corrie van de Goot. Als er een klant in het werkplaatsje kwam ging er een belletje in het bakhuis op Woutershol, waar Evert en Corrie woonden en dan was het een kwestie van snel de fiets pakken om de 200 meter naar de werkplaats te overbruggen.

Enkele jaren later werd een woning betrokken bij de winkelwerkplaats, wat uiteraard een hele vooruitgang betekende. Een toonkamer was de volgende stap en de bekendheid van het bedrijf groeide gestaag. Enthousiasme, aandacht en respect voor de klant en géén schreeuwerige presentatie waren enkele ingrediënten van het succes. Positieve mond-tot-mond reclame en gunning deed de rest.

Het gezin wordt door de jaren verblijd met de geboorte van zoons Evert, Gijs en Elibert en dochter Gerrie. De drie gebroeders zetten het werk van hun vader en moeder voort onder de naam Van Veldhuizen Slapen en Wonen. Gedrieën proberen ze het bedrijf nog nadrukkelijker op de kaart te zetten. In 2008 uitte dit zich in het openen van een volledig nieuw pand van maar liefst 1500 m2 op de plaats waar vader Evert ooit was begonnen. De nieuwe winkel zorgde ervoor dat de broers zich volledig hebben kunnen specialiseren in slaapcomfort, meubels en woninginrichting. Met de toetreding tot de formule Beddenspecialist.nl werd de specialisatie onderstreept. De passie voor alles wat met slapen te maken heeft uit zich in brede samenwerkingen met fysiotherapeuten, aanwezigheid op de diverse lokale beurzen en een service die tot ver buiten de openingsuren van de winkel reikt.