Leestijd:

Wat kan je het beste eten voor het slapen gaan?

Lekker in bed kruipen om in slaap te vallen. Voeding speelt een belangrijke rol in het bevorderen of belemmeren van slaap. Vet voedsel is niet goed om te eten voor het slapen gaan, maar welke voeding of drank is dan het beste?

Inhoudsopgave

Voeding

Voeding zorgt ervoor dat het metabolisme in het lichaam op gang komt. De activiteit van het lichaam kan voor slaapproblemen zorgen. Vet voedsel in het bijzonder, zoals chips, is niet goed om te eten voor het slapen gaan. Over het algemeen is het van belang 1,5 tot 2 uur voor het slapengaan niet meer te eten. Maar welke voeding is dan wel goed om tot je te nemen?

Tryptofaan

Er zijn een aantal voedingsproducten die beter gegeten kunnen worden vanwege het bevorderen van de natuurlijke aanmaak van het hormoon melatonine. Producten zoals, kwark, yoghurt, banaan, tonijn, brood, pinda’s en kip, bevatten tryptofaan. Tryptofaan is een aminozuur dat zorgt voor de aanmaak van serotonine, waar serotonine de aanmaak van melatonine stimuleert.

Tip van de SlaapFysio: De bananenschil bevat meer tryptofaan dan de banaan zelf. De schil kan gebruikt worden om bananenthee van te trekken. Kook de schil 10 minuten en voeg hier een snufje kaneel aan toe.

Laat je in Malden adviseren door één van onze slaapexperts!