Leestijd:

Slecht slapen met volle maan

Doe jij ook geen oog dicht als het volle maan is? Er zijn meer mensen die ’s nachts wakker liggen tijdens volle maan en zich een beetje uit hun hum voelen. De stand van de maan kan namelijk van invloed zijn op je emoties.

Inhoudsopgave

Slecht slapen met volle maan

Noem het spiritueel, maar er zijn zat mensen die inderdaad geen oog dichtdoen tijdens volle maan. Mensen die ‘maanziek’ zijn, hebben soms zelfs meerdere dagen last van gekke kwaaltjes. Bizarre dromen, uitbarstingen en zelfs slaapwandelen komen dan veel voor. Maar ook overdag kun je last hebben van typische volle maan problemen.  

1. Emoties

Staat het huilen je nader dan het lachen? Tijdens volle maan kunnen je emoties net wat heftiger aanvoelen omdat de zon en maan in tegenovergestelde constellaties staan. Je gevoel en verstand komen dan niet helemaal overeen en dat kan verwarrend zijn. Vooral negatieve emoties kunnen net wat harder binnenkomen. Focus je vooral op positieve emoties als je hier last van hebt. Wat gaat er wél goed? Als negatieve emoties toch de overhand nemen, onthoud dan goed dat dit maar tijdelijk is.  

2. Irritaties

De dagen rondom volle maan kan je lontje een behoorlijk stuk korter zijn. Je bent snel geïrriteerd en rolt continu met je ogen. Tijdens volle maan kunnen er irritaties naar de oppervlakte komen die je kunnen overvallen, maar waar je óók korte metten mee kunt maken. Dit is het moment om ruzies uit te praten en irritaties aan te kaarten. Maar kom eerst een beetje tot bedaren en handel uit liefde, anders maak je het alleen maar erger.  

3. Slecht slapen

Heb je vannacht ook zo onrustig geslapen? Ook dat komt door de stand van de maan. Hier is helaas niet heel veel aan te doen, maar een paar ademhalingsoefeningen, een uurtje yoga of meditatie kunnen je helpen om rustiger in slaap te vallen.  

Benieuwd naar hoe je eigenlijk echt slaapt? Vraag de gratis SlaapID thuismeting aan!

Volle maan is niet alleen maar kommer en kwel. Het is de ideale tijd om zwanger te worden, doelen te bereiken en sociale dingen te ondernemen. Maar daar dus gebruik van!

Bron: Happinez