Leestijd:

Koude slaapkamer is gezond

Als het buiten kouder wordt heb je het binnen het liefst warm en cozy. Een plek waar je echter niet de verwarming moet opschroeven is in de slaapkamer! Zo kun je veel beter slapen.

Inhoudsopgave

Onderzoek heeft uitgewezen dat:

Eerder in slaap

De ideale temperatuur voor in de slaapkamer ligt tussen de 18 graden en 22 graden. Wanneer je gaat slapen moet je lichaam op een natuurlijke manier afkoelen om in slaap te kunnen vallen. Wanneer de kamer te warm is blijft je lichaam bezig met afkoelen. Een paar uur voordat je gaat slapen is het daarom handig om de kamer lekker te luchten en vergeet niet de verwarming uit te zetten. Als je het te koud krijgt dan is die warme pyjama zo slecht nog niet.

Een warme slaapkamer zorgt voor een rusteloze slaap

Een koudere kamer geeft je veel meer rust. Hoge lichaamstemperaturen en chronische slaapproblemen staan volgens onderzoek met elkaar in verband. In het begin moet je natuurlijk even wennen aan de temperatuur, maar je zult merken dat het het waard is.

Het verminderd de kans op stofwisselingsziekten

Door te slapen in een koude kamer kan de kans op diabetes verlagen. Daarnaast verbrand je meer calorieën in een koude ruimte en blijf je fitter.

Geuren

Niet alleen de temperatuur heeft invloed op je dromen, maar ook de geur in je kamer. Duitse wetenschappers zochten dit uit. Een deel van de deelnemers aan dit onderzoek werden wakker met de geur van rozen en een ander deel met de geur van rotte eieren. Wat bleek: de mensen die wakker werden in een kamer die naar rozen rook, gaven aan dat ze positievere dromen hadden gehad dan de mensen die wakker werden met een geur van rotte eieren.

Hoe slaap jij ?

Kom nu te weten of je in je slaap veel last hebt van temperatuurschommelingen, veel draaien, onrustig slapen of dat het allemaal wel mee valt. Met onze SlaapID thuismeting komen we er achter. Deze tijdelijke bedpartner draag je een paar nachtjes, gewoon in je eigen bed!

Samen lezen we de resultaten uit in de winkel en kunnen we op basis van de resultaten bekijken welk matras het beste bij je past.

Ontdek jouw SlaapID!