Leestijd:

Heb je het vaak koud in bed? Ga voor flanel!

Flanel is een geruwd katoenen zachte stof dat zich snel aanpast aan je lichaamstemperatuur en daardoor de warmte goed vast houdt. Hierdoor is een dekbedovertrek of hoeslaken van flanel perfect geschikt voor de herfst en winter.

Inhoudsopgave

Wat is Flanel?

Flanel is een materiaal dat zich snel aanpast aan je lichaamstemperatuur en het houdt de warmte goed vast. Hierdoor is een dekbedovertrek of hoeslaken van flanel perfect geschikt voor de herfst en winter. Flanel is geruwd katoen en is 100% natuurlijk materiaal. Een andere benaming voor flanel is geruwde flanel-katoen. Het verschil met gewoon katoen zit hem in de weving van de stof. Flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen dat geweven is in een linnen- of keperbinding. Daarnaast wordt de flanellen stof geruwd waardoor het superzacht, bijna donzig aanvoelt. Een flanellen dekbedovertrek voelt lekker dik en wollig aan; ideaal voor de winter én voor koukleumen.

Welkom bij Beddenspecialist Malden, de beddenspeciaalzaak van Arjan de Vries. De ligexpert van Malden en omstreken!

Hoeslaken van fluweel

Voor de koude winternachten hebben wij speciale hoeslakens van fluweel. Zo stap je 's avonds gelijk zacht en warm je bed in. Zodra je hier een keer op geslapen hebt ben je verkocht! Het voelt zo luxe en comfortabel aan en geen koud gevoel meer als je in je bed duikt. Combineer dit met een flanellen dekbedovertrek en je ligt er heerlijk warmpjes bij.

Het juiste dekbed voor een koude nacht

We zijn er in dit artikel vanuit gegaan dat je dekbed helemaal in orde is. Mocht je toch toe zijn aan een nieuwe of advies willen over je huidige dekbed dan adviseren we je hier graag over in de winkel.

Lees hier alvast meer over onze dekbedden met o.a. verschillende warmteklassen, vullen per zone, partnerdekbed, diverse materialen en nog heel veel meer.  

 

Kies het juiste dekbed