Adviesmethode Beddenspecialist succesvol gebruikt in wetenschappelijk onderzoek!

van Veldhuizen Kootwijkerbroek

Benieuwd naar jouw SlaapID?

Benieuwd naar jouw SlaapID?

Lage rugklachten zijn een groot probleem in Nederland. In 2019 waren er 1.439.200 patiënten met lage rugklachten blijkt uit het rapport Zinnige Zorg. Hiermee staan lage rugklachten op de eerste plaats van de top-52 aandoeningen met een hoge ziektelast. De zorgkosten hiervoor werden geschat op 110 miljoen euro per jaar. In de zorg wordt er bij lage rugklachten vooral gekeken naar activiteiten en belasting tijdens dagelijkse activiteiten. De nachtrust speelt echter ook een rol en hierbij speelt de vraag in hoeverre matraseigenschappen een rol spelen bij lage rugklachten.

Wij merken dagelijks dat we daarmee echt iets bijdragen aan de gezondheid en het geluk van onze klanten. Dat het onderzoek nu laat zien dat onze aanpak ook aantoonbaar het verschil maakt is een bevestiging van onze inspanning de afgelopen jaren.

Maarten Stoffels, Directeur Beddenspecialist.nl
Mood image for product

Wetenschappelijk onderzocht

Om dit te onderzoeken is een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van matraseigenschappen op comfort en pijn bij mensen met lage rugklachten. Deze stappen hebben we gemaakt;

  • Bij personen met lage rugklachten werden eerst vragen afgenomen om inzicht te krijgen in de klachten.
  • Daarna werd een aantal nachten het slaapgedrag met de SlaapID-sensor en de fysieke ligging met een SlaapSelfie in kaart gebracht op het huidige slaapsysteem.
  • Vervolgens werd een Beddelicious Blocks matras volledig aangepast aan het slaapgedrag en het postuur van de deelnemer aan het onderzoek.
  • Ook op dit matras werd het slaapgedrag met de SlaapID-sensor en de SlaapSelfie in een aantal nachten in kaart gebracht. Bij aanvang, tussentijds en na afloop werden de deelnemers bevraagd naar hun bevindingen.
Mood image for product

Wetenschappelijk aangetoond!

Dit is 'm! Het geteste matras die alles waar maakt. Het Beddelicious Blocks M500 matras wordt volledig naar jouw lichaam ingesteld. Of je schouders hebt, een smalle taille of juist brede heupen, het maakt niet uit! Met Blocks modules in 5 stevigheden (van extra soft tot extra stevig) wordt het matras volledig ingesteld naar jouw behoeften!

Kom naar de winkel om het matras zelf te ervaren. Wij adviseren je graag!

mijn winkel

Mood image for product

Resultaten

Onder de deelnemers uit het onderzoek bleek dat de onderzochte aanpak en het bieden van een volledig gepersonaliseerd Beddelicious Blocks matras leidde tot een verschil in lage rugklachten met 18%. Daarnaast werd het slaapcomfort van het geïndividualiseerde matras en Ezzential hoofdkussen 25% hoger ervaren.

Benieuwd naar alle informatie?

Lees hier het gehele onderzoek

Bekijk hier de KORTE VERSIE

Mood image for product
Mood image for product

Inzicht in slaapgedrag bij mensen thuis

Een SlaapID thuismeting geeft inzicht in het slaapgedrag van een persoon in het eigen bed. Hierdoor wordt duidelijk in welke houdingen iemand slaapt, hoe vaak er wordt bewogen en wat het slaapklimaat is. 

Deze informatie wordt onder andere gebruikt om inzichtelijk te krijgen of iemand goed ligt, of nek-,schouder- of rugklachten een relatie hebben tot het slaapsysteem en om het best passende kussen, matras of bedsysteem te adviseren.

Hierdoor kwam ook aan het licht dat mensen met lage rugklachten minder pijn ervaarden en hogere comfortscores gaven aan het geïndividualiseerde matras.

Wil jij weten hoe je slaapt? Hoe je ligt en beweegt?

Vraag hier jouw SlaapID aan