Privacy- en cookie beleid

Dit statement is voor het laatst gewijzigd op 8 mei 2018.

 

Gegevens verzamelen

Bij het verzamelen van gegevens hanteren we de volgende uitgangspunten:
• We verzamelen gegevens om het bezoek aan Beddenspecialist.nl beter op uw wensen af te stemmen en zodra we dat doen, zijn we hier altijd duidelijk over
• We zijn open en eerlijk over de gegevens die we verzamelen en waarom we dit doen
• We wisselen gegevens alleen met derde partijen uit als dit noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor het maken van een bezorgafspraak. Met deze partijen sluiten wij overeenkomsten waarin wordt geregeld dat uw gegevens volgens de regels van de wet worden behandeld
• Uw gegevens zijn uw eigendom. U kunt ons altijd laten weten dat u niet langer toestemming geeft om uw gegevens door ons te laten verwerken
• De manier waarop wij met u gegevens omgaan, is geheel volgens de Europese wet
Welke gegevens verzamelen wij?
• Als u de website van bezoekt, plaatsen wij tracking cookies op het apparaat waarmee u ons hebt bezocht (mobiel, tablet of desktop);
• Als u informatie aanvraagt via de website, dan vragen wij uw naam en contactgegevens, en vragen wij u een keuze te maken voor een ondernemer
• Als u een product aankoopt in de winkel, dan leggen wij uw contactgegevens vast met als doel de producten te kunnen bezorgen en u te kunnen informeren rondom de levering
• In de winkel kunt u gebruik maken van onze SlaapID service. Hiermee krijgen wij gegevens die ons inzicht geven in uw slaapgedrag.
• Als u onze nieuwsbrief heeft aangevraagd, dan leggen wij uw mailadres vast en bewaren deze om de nieuwsbrief toe te kunnen sturen. De aanvullende informatie die wij u later nog vragen gebruiken wij om u van relevante informatie te kunnen voorzien. Deze informatie bewaren wij tot u aangeeft geen informatie meer van ons te willen ontvangen.
 
 

Privacy in de winkel

Aankoop bij de kassa
Als u een product bij ons aanschaft, worden uw transactiegegevens geregistreerd om de betaling in orde te kunnen maken. We zijn het belastingtechnisch verplicht om details van iedere aankoop zeven jaar te bewaren.
Wij registreren een aantal gegevens. Wij registreren adresgegevens, zodat we ons product kunnen leveren en of te installeren. Wij hebben uw e-mailadres en telefoonnummer nodig om contact met u te onderhouden over de levertermijn of om te vragen of de dienst naar wens is verlopen. Deze gegevens delen we waar nodig met externe dienstverleners, omdat zij voor ons de dienst uitvoeren. Zo kan het zijn dat een ondernemer een transportservice inschakelt. Deze heeft bijvoorbeeld uw naam en adres nodig om de producten af te kunnen leveren. Deze externe dienstverleners mogen gegevens alleen gebruiken om de desbetreffende dienst uit te voeren. Ze mogen uw gegevens dus niet zelfstandig gebruiken of doorgeven. Wij hebben contracten afgesloten met iedere organisatie om ervoor te zorgen dat zij zorgvuldig met uw gegevens omgaan.
Vanwege garantie op onze producten hebben wij ervoor gekozen de gegevens over uw aankoop gedurende 15 jaar te bewaren. Die gegevens bewaren we ook om eventuele vragen of klachten kunnen beantwoorden.
Camera’s in de winkel
Enkele van onze winkels zijn voorzien van camera’s. Dat is van belang voor uw veiligheid, maar ook voor die van onze collega’s en producten. De camerabeelden worden na vier weken verwijderd, tenzij er goede redenen zijn om de beelden langer te bewaren, bijvoorbeeld voor een politieonderzoek.
 

Bezoek aan de website

Beddenspecialist.nl maakt gebruik van cookies en andere technieken. Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de website worden opgeslagen op het apparaat waarmee u onze website bezoekt, zoals een computer, tablet, smartphone of smartwatch. Waar we het hierna hebben over “cookies”, bedoelen we daarmee ook andere vergelijkbare technieken.
Cookies maken het mogelijk om uw webbrowser te herkennen. Cookies brengen de veiligheid van uw computer niet in gevaar. We maken onderscheid tussen verschillende soorten cookies:
• Functionele cookies
Deze zijn nodig voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat aan snel en correct de gewenste informatie wordt getoond, elke keer dat u onze website bezoekt. Voor het plaatsen van functionele cookies hoeft geen toestemming te worden gevraagd.
• Analytische cookies
Deze gebruiken we om te analyseren hoe onze website wordt gebruikt; bijvoorbeeld hoe vaak onze website wordt bezocht, op welke pagina bezoekers op onze website aankomen, op welke pagina’s het meest wordt geklikt. Deze analytische cookies zorgen niet voor individuele analyses, maar worden slechts aangewend om analyses te kunnen doen op algemeen niveau.
• Tracking cookies
Dit zijn cookies die uw surfgedrag op onze website kunnen volgen. Op die manier kunnen wij aan de hand van uw surfgedrag gepersonaliseerde online advertenties en op maat gemaakte content tonen. Voor het plaatsen van deze cookies vragen wij uw toestemming.
• Social media plug-in cookies
Social media plug-in cookies worden gebruikt om op onze website content van social media te tonen. Voor het plaatsen van deze cookies vragen wij uw toestemming.
De cookies blijven tot maximaal twaalf maanden na uw laatste bezoek op het apparaat bewaard. U kunt cookies altijd zelf uitzetten of ze van uw apparaat verwijderen. Hoe u dat kunt doen verschilt per soort internet browser en apparaat. Als u ervoor kiest om cookies te verwijderen, zal de website mogelijk niet meer optimaal functioneren en kunt u wellicht van sommige diensten geen gebruik maken.
• Niet-functionele cookies van derde partijen
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Beddenspecialist.nl kan de kan deze dienst gebruiken om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken en op deze manier de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Beddenspecialist.nl ziet niet wie (of welke pc) de website bezoekt. Google kan dit als aanbieder van de dienst wel. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Beddenspecialist.nl heeft hier geen invloed op. Beddenspecialist.nl heeft Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP- adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield- programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is
van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. Meer informatie over de Google Analytics-cookies vindt u op de website van Google Analytics.
 
Kan dit cookiesbeleid worden aangepast?
Dit cookiebeleid kan tussentijds aangepast worden om veranderingen bekend te maken. Als er wijzigingen worden aangebracht in dit document, kunt u aan de datum die onderaan het document zien wanneer dit voor het laatst gebeurd is.
Als wij cookies waarvoor u toestemming hebt gegeven voor andere doeleinden willen gaan gebruiken dan zullen wij daar toestemming voor vragen.
 

SlaapID onderzoek

In ons winkels kunt u gebruik maken van ons SlaapID onderzoek. Via deze analyse krijgen wij inzicht in uw slaapgedrag. Deze gegevens koppelen we later aan uw intake gegevens waarin wij ook informatie verwerken zoals uw NAW gegevens, telefoon, emailadres, slaapsituatie thuis (type matras, dekbed ed), persoonlijke kenmerken (lengte, gewicht, leeftijd), lichamelijke situatie (klachten, allergieen ed).
Wij gebruiken deze gegevens:
• Om u een persoonlijk advies te kunnen geven en de informatie desgewenst met u te delen
• Om naar terug te kunnen grijpen als u in de 5 jaar na aankoop problemen krijgt met uw bed
• Op anoniem niveau voor onderzoeksdoeleinden. Hierbij wordt niet gekeken naar de persoonlijke data, maar worden de data geaggregeerd.
• Na 5 jaar worden de gegevens automatisch van u als persoon losgekoppeld waardoor de slaapgegevens niet meer tot uw persoon herleidbaar zijn

 

Aanmelden Beddenspecialist nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe collecties, bijzondere producten, aanbiedingen of gewoon inspiratie wilt blijven ontvangen voor uw slaapkamer, dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Beddenspecialist.nl. We registreren uw naam en e-mailadres om gehoor te kunnen geven aan uw verzoek.
Om de nieuwsbrief zo relevant mogelijk te maken, stellen we nog een paar vragen om een beeld te krijgen van wat u belangrijk vindt en koppelen we ook uw aankoopgegevens en online zoekgedrag op aan uw nieuwsbrief profiel, zodat we geen onnodige informatie sturen.
Dit profiel bewaren we totdat u zich weer afmeldt voor onze nieuwsbrief.
Afmelden voor onze nieuwsbrief is eenvoudig; onderaan de nieuwsbrief staat altijd de mogelijkheid om u weer af te melden.

 

Afspraak maken

Via Beddenspecialist.nl is het mogelijk om afspraken in te plannen met ondernemers. U kunt ook een bedanalyse aanvragen of simpelweg een contactaanvraag indienen. De gegevens die daarvan worden vastgehouden worden gebruikt om contact met u op te nemen. Daarnaast wordt het feit dat u een afspraak heeft willen maken toegevoegd aan uw profiel. Na de afspraak ontvangt u een mail waarin u wordt gevraagd naar uw bevindingen rondom uw afspraak.
Deze gegevens worden verwijderd als u binnen 1 jaar na inplannen van deze afspraak geen aankoop heeft gedaan.
Meer weten?
Wilt u meer weten, wilt u uw gegevens inzien of wissen of heeft u andere vragen? Klik hier (link naar email Beddenspecialist.nl)

Toegang tot uw gegevens

U heeft recht op toegang tot uw gegevens, recht om uw gegevens te laten aanpassen danwel te laten verwijderen. Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het inzien, veranderen of verwijderen van alle persoonlijke informatie die op dit moment aan ons is verstrekt.
U kunt een verzoek tot inzage, verandering, gegevensoverdraging en verwijdering van uw persoonsgegevens of een verzoek tot het intrekken van je toestemming of bezwaar op het verwerken van uw persoonsgegevens mailen naar info@beddenspecialist.nl. U ontvangt binnen twee weken reactie op uw aanvraag.
We willen u er op wijzen dat u de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiliging

Beddenspecialist.nl stelt alles in het werk om de veiligheid van uw persoonsgegevens te waarborgen. We hebben technische, administratieve en fysieke maatregelen genomen met als doel het beschermen van persoonsgegevens tegen verlies of het verkeerd gebruik daarvan. Alleen medewerkers die het voor hun werk nodig hebben, hebben toegang tot de persoonsgegevens van onze klanten, mogen deze inzien en (indien zij daarvoor geautoriseerd zijn) verder verwerken. Iedereen die toegang heeft tot de persoonsgegevens van onze klanten, is contractueel gebonden aan geheimhoudingsplicht. Onze servers staan bij onze externe automatisering en de back-up (bewaartermijn 30 dagen) vindt daar ook plaats.
 
Wij zijn verplicht datalekken te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Wij houden ons aan die meldplicht. We treffen daarnaast maatregelen om betrokkenen te informeren als dat in het kader van deze meldplicht aan de orde is.