Maak je eigen DIY Pompondeken

Konijnenbelt Nijverdal

DIY stap voor stap pompondeken

Ben je op zoek naar een leuk plaid over je bed? Maak nu zelf deze DIY Pompondeken.

Een gewone deken of sprei wordt in één keer bijzonder met pompons eraan! Heb je een basic deken die wel wat versiering kan gebruiken. Pimp hem met deze stap voor stap zelfmaaktip. Het maken van zo’n pomponrand is zó gedaan. Vind je het gezellig om dit samen met anderen te doen? De locaties en nieuwe workshopdata worden binnenkort bekend gemaakt. Wil je hiervan een mail krijgen, klik op onderstaande button en laat een berichtje achter.

GEEF MIJ EEN SEINTJE ALS DE WORKSHOPDATA BEKEND ZIJN

Stap 1 ROL

Stap 1 ROL

Knip een draad af van ongeveer 15 cm. Trek hem tussen de middelste tanden van de vork door en plaats de draad langs de steel van de vork naar beneden. Je hebt nu aan de voorkant en aan de achterkant een draad lopen. Pak de bol wol en wikkel de draad om alle tanden heen. Als je genoeg dikte hebt bereikt, knip je de draad af. Hoe meer draad, hoe dikker de pompon wordt.

Stap 2 KNOOP

Stap 2 KNOOP

Pak de twee uiteinden van het losse stuk van 15 cm, trek ze goed strak aan en knoop ze om de gewikkelde draden heen vast met een dubbele knoop. Deze knoop zorgt ervoor dat alle wol bij elkaar blijft.

Stap 3 KNIP

Stap 3 KNIP

Knip nu alle lussen langs de zijkanten van de vork door.

Stap 4 SCHUIF

Stap 4 SCHUIF

Schuif de bol wol voorzichtig van de vork.

Stap 5 NAAI

Stap 5 NAAI

Naai de pompon aan de binnenkant van de plaid vast. Verschillende lengtes geven een leuk effect.

Dit is het eindresultaat.

Dit is het eindresultaat.

Klaar is kees!

Relevante artikelen