Leestijd:

Tips bij slapeloosheid door stress

Slapen met stress lukt niet, want als je gestressed bent zit je lichaam vol met het stresshormoon cortisol. En wil je goed kunnen slapen, is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk cortisol in je lichaam hebt. Hoe te ontspannen?

Wil je persoonlijk advies ontvangen? Maak een afspraak bij ons in de winkel!

Inhoudsopgave

Tip 1: Vermijd blauwlicht

Ja, dit betekent dus geen telefoons, laptops, tablets of tv voor het slapen gaan. Deze digitale apparaten stralen blauw licht uit, wat je biologische klok verstoord. Kijk minimaal een uur voor het naar bed gaan niet meer naar een van deze digitale apparaten om heerlijk te kunnen slapen.

Tip 2: Schrijf het op! 

Soms is stress niet te vermijden en zit je hoofd zo vol dat slapen echt het allerlaatste is waar je kan denken. Door op te schrijven waar je over piekert, waar je over nadenkt of wat je nog moet doen, zet je het uit je hoofd en hoef je er in je bed niet meer over te piekeren.

Tip 3: Sport niet laat op de avond

Sporten is een aangetoonde stressverlichter en sporten kan de kwaliteit van je slaap verbeteren. Maar niet als je intensieve oefeningen doet vlak voordat je gaat slapen. Probeer overdag of aan het begin van je avond te sporten. Ga minstens drie uur voor je naar bed gaat niet meer trainen.

 

Tip 4: Drink Kamillethee

Kamille wordt in veel culturen gebruikt tegen maagkwalen en als een licht kalmerend middel. Omdat kamille thee kalmerend werkt, kan het helpen om je zenuwstelsel te kalmeren en te ontspannen. Hierdoor kan je beter slapen.

Neem 30 tot 45 minuten voor dat je naar bed gaat een kopje kamillethee en het zal je helpen te ontspannen.

Benieuwd naar hoe je eigenlijk echt slaapt? Vraag de gratis SlaapID thuismeting aan!