Leestijd:

Last van allergieën?

Het hebben van een allergie kan je ook 's nachts behoorlijk uit je slaap houden. Welke allergieën zijn er en wat kun je hier tegen doen?

Inhoudsopgave

Tijd van Allergieën

Slaappositie

Het zijn de symptomen van allergieën, lopende neus, niezen en jeukende handen, die ervoor zorgen dat men oncomfortabel kan slapen en minder makkelijk de slaap vatten. Voor rugslapers geldt dat het slapen lastiger wordt doordat de verstopte neus nog verder verstopt. Een extra kussen onder het hoofd plaatsen kan ervoor zorgen dat het hoofd in meer gebogen positie staat en de persoon gemakkelijker kan ademen.

De slaapkamer

Het is niet zo dat er ’s nachts meer pollen rondzweven. De klachten worden meestal heviger door de factoren die meespelen binnenshuis. Mensen zijn gevoeliger voor vocht, stof en schimmels. Het advies is dan ook de slaapkamer door te luchten, tapijt te vermijden in de slaapkamer en regelmatig stof te zuigen. Daarnaast kun je overwegen een matrasbeschermer aan te schaffen.

Huisdieren

Vermijd huisdieren uit de slaapkamer. De vacht die zij verliezen is een sterke uitlokker van allergie aanvallen. Gelukkig slapen de meeste huisdieren netjes op hun eigen plek in huis.

Hygiëne

Pollen kunnen op verschillende manieren het huis betreden, zoals in kleding, haar, etc.
Voor het slapengaan is douchen een echte must om met een schone pyjama het bed in te duiken. Was daarnaast zorgvuldig je kleding en hetbedtextiel  

Zelf aan de slag

Gelukkig kan je zelf een hoop doen om je matras en beddengoed schoon te houden. Bij Beddenspecialist.nl kun je onze Raycop huren of kopen.

Raycop is de antibacteriële stofzuiger die je bed, matrassen en beddengoed reinigt op een chemicaliënvrije manier. De UVC-antibacteriële stofzuiger Raycop heeft bewezen allergenen, bacteriën en mijten te verwijderen uit je bed, matras en beddengoed.

Reinig je matras en beddengoed met de Raycop stofzuiger