Leestijd:

Een betere slaap met Slaap ID

Wij werken sinds 2012 met SlaapID. Dat doen we niet voor niets. Wij weten dat velen beter slapen dankzij Slaap ID. Een methode die inzicht geeft in jouw slaapgedrag en kenmerken, waardoor wij jouw slaapsituatie kunnen verbeteren.

Inhoudsopgave

Wat is Slaap ID?

Slaap ID is een bewezen methode van de winkels van Beddenspecialist.nl. In drie stappen geeft SlaapID inzicht in jouw behoeften, fysieke kenmerken en slaapgedrag. Met deze informatie zijn onze ervaren ligexperts in staat om het best passende advies  te geven om jou beter te laten slapen en meer uitgerust wakker te worden. Wist je dat al onze ligexperts getraind zijn door SlaapFysio en daarmee een bredere kennis hebben over fysiek gezond slapen?

De volgende drie stappen van SlaapID om beter te gaan slapen zijn:

  1. SlaapID Intake gesprek: samen met onze ligexperts worden er vragen gesteld over je fysieke kenmerken, je wensen en behoeftes, welke klachten of problemen je hebt, waar je nu op slaapt en diverse andere zaken.
  2. SlaapID Thuismeting: met de thuismeting meet je met de Slaap ID sensor gedurende drie nachten jouw slaapgedrag. Je krijgt unieke informatie over je slaaphoudingen, slaapbewegingen, slaapklimaat en slaapritme.
  3. SlaapID Postuurmeting: jouw postuur speelt een belangrijke rol in de keuze voor de materialen, de zonering van de matrassen, de maat van de matrassen en de hoogte van het kussen. Jouw postuur wordt zowel zijwaarts als frontaal gemeten.

De informatie uit de drie stappen zorgt ervoor dat wij op maat advies kunnen geven over de producten die het beste bij jouw Slaap ID passen en waardoor je beter kan gaan slapen.

Wat zijn de voordelen van Slaap ID?

  • Je krijgt uniek en onafhankelijk inzicht in je eigen slaapgedrag
  • Je hebt meer zekerheid bij de aankoop van een nieuw bed omdat met alle belangrijke factoren wordt rekening gehouden. De kans op een miskoop wordt hierdoor kleiner
  • Jij staat centraal als klant en er wordt niet zomaar iets aan je verkocht waarvan je geen flauw benul hebt of het bij je past en of je beter hiervan gaat slapen.
  • Je krijgt advies van, door de enige slaapfysiotherapeut in Nederland, getrainde ligexperts, die zijn opgeleid aan de hand van de unieke inzichten uit de rijke SlaapID database, eigen wetenschappelijk onderzoek en slaapergonomievisie.

Waarom beter slapen met Slaap ID?

Bij een gemiddelde beddenzaak vragen ze standaard aan je hoe je slaapt. In welke houding, of je veel beweegt en of je bijvoorbeeld veel zweet. Maar hoe weet jij nu hoe je slaapt als je je ogen dicht hebt en in dromenland bent? Dat weet je niet? Je weet vaak alleen hoe je in slaap gevallen bent en hoe je wakker bent geworden. Als je dan deze informatie doorgeeft dan heb je een grote kans dat je een beddenadvies krijgt dat niet bij jou past. Hierdoor heb je een grote kans op een miskoop of op een nachtrust dat veel beter kan zijn dan het nu is. Door jouw slaapgedrag thuis in jouw eigen bed in kaart te brengen start het advies gesprek met het werkelijk antwoord op je vragen wat je voorkeurshouding is, hoe vaak je beweegt en hoe stabiel je slaapklimaat is. Door daarnaast de juiste vragen te stellen en ook jouw postuur te meten kunnen wij optimaal advies geven voor het juiste bed. Dankzij onze Slaap ID methode zul je dan beter slapen.

 

Wat maakt SlaapID echt uniek in de wereld?

Wij vragen als enige beddenspeciaalzaak in de wereld de klanten om weer naar huis te gaan en eerst met de Slaap ID sensor te gaan slapen. Thuis in hun eigen bed. We zijn ook de enige die het slaapgedrag via zowel de houding, beweging als slaapklimaat meten. Het unieke inzicht dat je krijgt in dat deel van je leven waar je je ogen dicht hebt en eigenlijk niet weet wat er gebeurt, is niet alleen heel leuk om te weten, maar ook cruciaal voor het advies voor een bed en verhelpen, voorkomen of verzachten van pijnklachten. Met als doel: een betere slaap dankzij de meting met Slaap ID.

 

Wanneer moet ik SlaapID inzetten?

Als je echt beter wilt slapen is het belangrijk dat onze ligexperts inzicht hebben in jouw slaapprofiel. Dat geldt natuurlijk voor ieder persoon en zeker ook voor bijvoorbeeld mensen met fysieke klachten, zoals rug-, nek-, schouder- en armklachten. Dankzij de meting wordt beter duidelijk of klachten uit het bed vandaan kunnen komen en welke rol het bed kan spelen in het voorkomen, verzachten of verhelpen van klachten.

Ontdek jouw SlaapID!

Wij hebben een tijdelijke bedpartner voor je; de SlaapID thuismeting. Dit is een sensor die thuis in je eigen bed je slaaphoudingen, slaapbewegingen, slaapklimaat en slaapritme meet. Met deze info kunnen we jou optimaal adviseren.

92% Van de gebruikers kreeg nieuw inzicht in hun slaapgedrag
5 Nieuwe inzichten waardoor je slaap verstoord kan raken
39% Slaapt in een verkeerde lighouding waardoor pijnklachten kunnen ontstaan

Voor wie is SlaapID bedoeld?

Slaap ID is bedoeld voor alle mensen die een nieuw slaapproduct willen kopen en zoek zijn naar de best mogelijke nachtrust. Voor mensen met de zelfinzichten van SlaapID tot de juiste koop kunnen overgaan. Exclusief bij de winkels van Beddenspecialist.nl.

Voor patiënten van fysiotherapiepraktijken die willen weten of hun pijnklachten mochten worden veroorzaakt door de slaapsituatie. Ook voor medewerkers van bedrijven die door fysieke of cognitieve klachten niet optimaal aan het arbeidsproces kunnen deelnemen en tot slot voor topsporters die inzicht willen krijgen over hoe een goede nachtrust kan bijdragen aan optimale prestaties. Kortom, een betere slaap dankzij Slaap ID.

Is aangetoond dat je beter slaapt met Slaap ID?

Slaap ID is ingezet bij een gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek naar rugklachten in samenwerking met de Vrije universiteit Amsterdam. Eigenlijk is vrijwel dezelfde aanpak gebruikt die wij ook voor onze klanten in de winkels gebruiken. Eerst zijn er een aantal vragen gesteld. Vervolgens hebben de deelnemers (met rugklachten) in hun eigen bed met de SlaapID sensor geslapen. Met de uitkomsten van deze thuismeting zijn er foto’s gemaakt van de voorkeurs slaaphoudingen en aan de hand hiervan is het Beddelicious Blocks matras en Beddelicious Ezzential hoofdkussen aangepast aan de gebruiker. Het resultaat is verbluffend. De deelnemers ervaarden 18% minder rugklachten en 25% hoger comfort!

In 2022 is er wederom een onderzoek uitgevoerd in samenwerking met de VU Amsterdam. In dit geval naar het effect van het slaapgedrag en de Beddelicious producten op nek- en schouderpijn. De voorlopige resultaten laten zeer goede resultaten zien.

Daarnaast koppelen vele tevreden klanten van onze winkels met regelmaat terug hoe fijn ze slapen nadat ze gebruikt hebben gemaakt van SlaapID en daarna geadviseerd zijn over de best passende producten.

 

Wat doen we met de data welke voortkomt uit de SlaapID metingen?

Inmiddels hebben we een database van honderdduizenden uren aan slaapgedrag in Nederland. Deze (anonieme) informatie gebruiken wij om onze adviesmethode en producten te verbeteren zodat u dankzij Slaap ID nog beter kan slapen.

Wat kost SlaapID?

Een Slaap ID meting vertegenwoordigd een waarde van € 75,-. Wij bieden deze meting vaak kosteloos aan (al dan niet na een aankoop).

Ontdek jouw SlaapID!