Anti snurk tips

Huisman Emmeloord Emmeloord

Snurkt je partner consequent en lig jij daar nachten wakker van? Erg vervelend, maar daar is iets aan te doen! In dit artikel tips voor de snurker én voor jou. Let op: neem snurken serieus, het kan namelijk wijzen op slaapapneu. Wanneer iemand iedere nacht zwaar snurkt, is het verstandig om dit te laten onderzoeken door een arts.

Tips voor de snurker:

Tip 1: Vermijd alcohol

Door het drinken van alcohol snurk je sneller. Dit komt omdat alcohol je zenuwstelsel verslapt. Een verslapte tong, mond en keel veroorzaken snurkgeluiden die vergelijkbaar zijn met langsrazend verkeer.

Tip 2: Doof de sigaret

Is jouw snurker ook een roker? Dubbel pech. Roken irriteert de luchtwegen waardoor er een allergische reactie wordt uitgelokt. Dit verminderd de opnamecapaciteit van de longen en de neus en bijholten raken sneller verstopt. Stoppen met roken dus.

Tip 3: Verander je slaaphouding

Door op je rug te slapen, zal je eerder snurken. Dit komt omdat wanneer je op je rug ligt, de spieren van het zachte gehemelte, de tong en de huig verslappen en daardoor de luchtwegen blokkeren. Slapen op je buik is belastend voor je nek, dus slapen op je zij heeft de voorkeur voor stillere nachten.

Tip 4: Verlies gewicht

Overgewicht is ook een van de veroorzakers van snurken. Door meer te bewegen en gezonder te eten, kan je geleidelijk proberen af te vallen. Bonus: wetenschappers hebben ontdekt dat een calorie-arm dieet met een hoge hoeveelheid eiwitten, de kwaliteit van de slaap verbetert voor volwassenen van middelbare leeftijd.

Tip 5: Behandel je allergie/verkoudheid

Als je neus verstopt door een allergie of een verkoudheid moet je door je mond ademen, waardoor de kans dat je gaat snurken groter wordt. Als je neus vaak verstopt zit, kan dit wijzen op een allergie. Vermoed je dat je allergisch bent? Maak een afspraak bij je dokter, misschien wordt het probleem zo opgelost!

Tip 6: Ga op zangles

Dit lijkt misschien een rare tip, maar met zingen train je je spieren in je keel. Als je spieren sterker worden, kan het snurken verminderen.

Tips voor jou:

Tip 1: Oordopjes

Goede oordopjes kunnen het irritante snurkgeluid blokkeren. Zorg voor passende oordopjes die je niet verliest gedurende de nacht, zodat je ongestoord je uurtjes slaap kunt pakken.

Tip 2: Bewust maken

De snurker heeft geen last van het gesnurk, maar jij wel. Maak de snurker hier van bewust en pak de oorzaak aan. Er zijn op dit moment tal van middelen om het snurken te voorkomen denk hierbij bijvoorbeeld aan een anti snurkbeugel, keelsprays, neussprays of keelstrips. Test en kijk wat voor jouw snurker het beste werkt.

Tip 3: SleepSation snurk app

Een app speciaal ontwikkeld voor jou, partner van de snurker. De app maskeert het snurk geluid. Door de app de gehele nacht te laten draaien produceert deze een zacht achtergrondgeluid. Dit geluid maskeert de snurk geluiden en omgevingsgeluiden die je slaap verstoren. Als het gesnurk erger wordt, verhoogt de app het volume zodat je niet van het snurk geluid wakker wordt. Je kan er ook voor kiezen om alleen geluid af te laten spelen wanneer er snurk geluiden worden gedetecteerd.  

Mood image for product

Verander je slaaphouding met de Beddelicious Buddy

Als je op je zij ligt, is de kans op snurken vele malen kleiner.
Maar verdraaiing van je onderrug ligt op de loer. Om stabiel op je zij te kunnen blijven liggen zul je de neiging hebben om je bovenste been over de onderste te slaan. Daarmee wordt je onderrug teveel belast. 

Met de Beddelicious Buddy slaaprol voorkom je dat. Deze is speciaal ontwikkeld om dit tegen te gaan.

Je kunt de Beddelicious Buddy bestellen via de webshop.

Beddelicious Buddy
Mood image for product

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe nu de Slaapscore?