Historie

We nemen je graag mee in de rijke historie van Beddenspecialist Bedderie de Boer in Heerenveen!

De historie van Beddenspecialist Bedderie de Boer

De historie van dit familiebedrijf uit Heerenveen gaat terug naar 1950. Het begon allemaal met Hâns de Boer, na de oorlog voltooide de heer de Boer zijn studie als leraar en begon hij spullen aan de deur te verkopen, dus besloot hij zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, nummer 01029160.

In datzelfde jaar kocht hij een pand aan de Schoterlandseweg in Oudeschoot, waar hij een winkel opende met meubels, tapijten en gordijnen. Het bedrijf werd destijds gevormd door het echtpaar de Boer en had slechts enkele medewerkers. In 1974 opende meneer de Boer de deuren van zijn nieuwe winkel op de Dracht 3 in Heerenveen. Dit was een van de eerste winkels in het noorden die gespecialiseerd op slaapgebied. Het bleek een goede zet te zijn, en legde hij zijn verdere focus hierop, en sloot hij ook de deur van de huishoudartikelenwinkel van Oudeschoot.

Na vele jaren besloot Hâns te stoppen met zaken doen en vroeg Erwin Menger zijn leven voort te zetten. Erwin kwam al jaren bij hem als vertegenwoordiger, dus hij greep deze kans met beide handen aan. Na de overname is de naam van de Boer Bedderie gewijzigd in Bedderie de Boer. De slogan "Foar goed guod en net djoer, geane jo nei Hâns de Boer" is omgezet in de bekende slogan "Bedderie de Boer, goed guod, en net djoer".

 

In 2000 was het tijd om de winkel verder uit te breiden en verhuisde Bedderie de Boer naar de kenmerkende boerderij aan de Jousterweg 34 in Heerenveen. Na een aantal jaar lid te zijn geweest van de Slaapgilde is Bedderie de Boer in 2009 aangesloten bij de landelijke formule Beddenspecialist.nl.

Om nog meer mensen te kunnen voorzien van het beste slaapadvies en onze mooie spullen zijn wij in 2010 een webshop begonnen onder de naam Bedderie.nl De webshop is ondertussen een zeer mooie aanvulling op onze winkel.

Laat je adviseren door één van onze slaapexperts!

Ontvang advies op maat voor de beste nachtrust.