Leestijd:

Welk matras past bij mij?

Welk matras past bij mij? Een vraag die eigenlijk alleen perfect beantwoord kan worden door een specialist in de winkel. Lees hier wat wij belangrijk vinden bij het uitkiezen van een passend matras.

Benieuwd welk matras het best past bij jouw lichaam en slaapgedrag? Laat je door ons adviseren!

Inhoudsopgave

1. Je matras past bij je lengte

Hoe lang moet het voor jou beste matras zijn? Als vuistregel kun je ervan uit gaan dat een matras ongeveer 20 cm langer moet zijn dan je eigen lengte. Bij een gemiddelde lengte voldoet een 200 cm lang matras, maar als je lang bent is een 210 cm lang of zelfs 220 cm lang matras beter. Heb je een extra lang matras en bed nodig? Beddenspecialist.nl levert zelfs matrassen en bedden vanaf 220cm!

2. Een goed matras past bij je gewicht

Welk matras het best bij jou past, hangt ook af van je gewicht. Als je heel licht bent, dan zal een hard matras je weinig comfort bieden. Het zal te hard aanvoelen, omdat je lichaam er eigenlijk boven op blijft liggen. Als je zwaarder bent, heeft je lichaam juist behoefte aan een wat harder matras, mits de soepelheid in orde is en je lichaam op de juiste plaatsen wordt ondersteund. De hardheid-indicatie van onze matrassen is een goed uitgangspunt. Echter, om te voelen of dat matras ook het beste matras is kun je het beste in de winkel komen ervaren. 

3. Je postuur is ook van belang

Ieder mens heeft een ander postuur. Het beste matras volgt de lijnen van je lichaam. Geeft de juiste ondersteuning daar waar het nodig is en is soepeler op die plekken waar bijvoorbeeld je schouder meer ruimte nodig heeft en moet weg kunnen zakken. Allemaal maatwerk dus. Hoe dat bij jou zit? Onze specialisten adviseren je graag.

Welkom bij Beddenspecialist Bedderie de Boer. De ligexpert van Heerenveen en omstreken!

4. Eventuele allergieën om rekening mee te houden

De ene allergie is de andere niet. Heb jij bijvoorbeeld last van huisstofmijt? Dan kun je in zijn algemeenheid stellen dat het beste matras dan voorzien is van een afritsbare tijk die gewassen kan worden op 60 graden. Die matrassen hebben wij! Een andere mogelijkheid zijn tijken die weliswaar niet op 60 graden gewassen kunnen worden, maar waarvan het satijn dusdanig dicht is geweven dat huisstofmijt geen kans krijgt om zich te settelen.

Zo zijn er nog veel meer allergieën die van invloed kunnen zijn op de keuze bij het voor jou beste matras. Wij adviseren je hier graag over bij ons in de winkel.

5. Fysieke klachten zijn van invloed op de keuze voor matras

Fysieke klachten kennen vele oorzaken. Hoewel de oorzaak niet altijd bij je bed ligt, is de kans groot dat je met de aankoop van een nieuw matras wel serieuze verbetering krijgt in je slaapsituatie en daarmee vermindering van je klachten.  Wij houden rekening met je fysieke klachten. Met onze SlaapID slaapmeting geven wij inzicht in je slaapsituatie zodat we samen kunnen kijken naar het beste matras voor jouw eigen lijf. Je slaapt 3 nachten met deze sensor in je eigen bed. Samen lezen we de resultaten uit en komen we tot een gepaste slaapoplossing.

Ontdek jouw SlaapID!

Weten hoe je écht slaapt? Beddenspecialist Bedderie de Boer heeft een tijdelijke bedpartner voor je; de SlaapID thuismeting. Een sensor die 's nachts je slaaphouding, slaapbeweging, slaapklimaat en slaapritme meet. Wij weten door te meten!

6. Ben je warmtegevoelig? Let op het materiaal in het matras

Heb je het snel warm en transpireer je veel, hou dan rekening met een aantal zaken. Het dekbed moet voldoende kunnen ademen. Daarbij kan het zijn dat er in de tijk van het matras polyester is gebruikt. Dat zijn twee zaken die van invloed kunnen zijn op de warmtebeleving op je matras. Natuurlatex is een natuurlijk materiaal dat zeer goed vocht opneemt. Dit is bijvoorbeeld een goede keus als je veel transpireert. Zorg er in ieder geval ook voor dat het dekbed niet uit synthetische materialen bestaat.

7. Je matras moet goed kunnen ventileren

Een mens verliest gemiddeld 300 milliliter tot wel een halve liter vocht per nacht. Het grootste deel daarvan zakt in het matras. Het matras moet dus in staat zijn om goed te kunnen ventileren om dat vocht weer af te voeren. Het gebruikte materiaal is per matras verschillend. Als de matras niet ventilerend is, kan dit vocht op den duur leiden tot bacterie- en schimmelvorming. Dat wil je voorkomen!

In onze winkel krijg je advies over wat in jouw specifieke geval de beste oplossing is voor je matras.

8. Je matras eerst proefslapen

Als je zekerheid wil bij de keuze voor het voor jou beste matras, bespreek dan met onze winkels de mogelijkheid om proef te slapen. Dan weet je zeker dat je op dat matras het lekkerst ligt.

Laat je adviseren door één van onze slaapexperts!

Ontvang advies op maat voor de beste nachtrust.