Leestijd:

Slaaprituelen

Een eigen slaapritueel helpt voor een betere nachtrust. Na een drukke dag is het belangrijk deze af te sluiten met een vast ritueel. Door steeds dezelfde stappen te doorlopen, vertel je je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen

Inhoudsopgave

Zes bekende rituelen voor het slapen gaan;

1. Een warme douche

Warm water maakt je lekker rustig en rozig. Het werkt optimaal als je vanuit de douche (of bad) direct je bed in gaat. 

2. Een boek lezen

Lezen is een goede manier om de drukte van de dag even te vergeten. Dus misschien vanavond nog even een paar bladzijdes lezen?

3. Social Media

Bijna iedereen weet wel dat blauw licht voor het slapen gaan niet goed is voor je nachtrust. Toch doen we het wel. Mocht je niet lekker slapen en doe je dit voor het slapen gaan? Probeer het eens niet te doen, wie weet helpt het. 

4. TV kijken

Naast Social Media is dit nog een nachtrust verstoorder, tv kijken. Ook hier is het licht wat uit de tv komt blauw. Pak dus eens een boek!

5. Muziek luisteren

Muziek luisteren kan erg ontspannend werken. Wat voor muziek is wel belangrijk. Natuurgeluiden of een slaapliedje werken het beste. Zoek eens in Spotify op 'Sleep Sounds' en je droomt weg. 

6. Op schrijven

Veel mensen hebben naast hun bed een schriftje liggen. Hier schrijven ze hun gedachten in op om piekeren te voorkomen. Ook als je midden in de nacht een idee hebt en je wil het de volgende dag niet vergeten, schrijf het op! Zo zorg je ervoor dat het uit je gedachte is. 

Ontdek jouw SlaapID!

Weten hoe je écht slaapt? Beddenspecialist Bedderie de Boer heeft een tijdelijke bedpartner voor je; de SlaapID thuismeting. Een sensor die 's nachts je slaaphouding, slaapbeweging, slaapklimaat en slaapritme meet. Wij weten door te meten!