De historie van Beddenspecialist Verkade

Rond 1875 werkte Jan Verkade als baas-knecht in de bollen. Zijn vrouw Heintje had grote moeite om van het inkomen rond te komen met haar grote gezin. Om hun inkomsten te vergroten, wilde Heintje een winkel in manufacturen beginnen. De werkgever van Jan stond garant om hiervoor een pand in de Van Limburg Stirumstraat aan te kopen. In april 1881 startte Heintje in de voorkamer van hun nieuwe huis met de winkel en begint de historie van Beddenspecialist Verkade.

Aan het einde van de 19de eeuw kwamen drie van haar zoons meewerken in de inmiddels vergrote winkel.Eén van hen vertrok later naar Wassenaar om daar samen met zijn vrouw een textielwinkel te openen. De tweede ging op zijn transportfiets de klanten in en buiten Noordwijk langs en de derde werkte vooral in de winkel van zijn moeder.

Na de Tweede Wereldoorlog nam de volgende generatie langzamerhand het roer over. De broers Koos en Bert bouwden de winkel aan de Van Limburg Stirumstraat steeds verder uit en verbreedden de collectie. Er werd dames-, heren-. kinder- en babykleding en lingerie verkocht. Daarnaast was er een grote afdeling bedden en woninginrichting. 

Marian en haar broer Hein namen in 1986 de winkel van vader Koos en oom Bert over na jaren lang in de winkel meegeholpen te hebben. Daarbij zijn zij de vierde generatie Verkade. Marian en Hein splitsten de winkel in twee speciaalzaken. Marian legde zich toe op de damesmode en lingerie welke zij in 2009 heeft overgedragen aan Marco en Casia Pieterse. Hein en Maaike vrouw specialiseerde zich in het huidige pand in slaapcomfort en huishoudlinnen waar zij samen met Marcel en Marja de zaak in bedden en bed- en badtextiel hebben uitgebouwd tot een begrip in Noordwijk en omgeving. Marcel Zwetsloot heeft na 10 jaar in dienst te zijn geweest, de winkel op 1 november 2012 overgenomen. Per die datum werd de winkel ook aangesloten bij Beddenspecialist.nl en werd de winkel helemaal opgefrist.

Marcel, inmiddels een bekend gezicht bij alle klanten, heeft in September 2018 zijn zoon Luc gevraagd om hem te komen versterken. Zo is sinds 2018 beddenspecialist Verkade weer een familiebedrijf, zoals het al die tijd altijd geweest is.

De winkel is nog steeds op zijn oorspronkelijke plek aan de Van Limburg Stirumstraat in Noordwijk-Binnen te vinden. Het team van Beddenspecialist Verkade bestaande uit Marcel, zijn zoon Luc, Heidy, Marion en Marleen. Ons frisse team met verstand van het moderne slapen, heten u van harte welkom.

Wist u dat Beddenspecialist Verkade nauw samenwerkt met diverse fysiotherapiepraktijken en met het platform SlaapFysio. Diverse klachten kennen hun oorsprong in de slaapsituatie. Klik hier voor meer informatie over deze samenwerking

We mogen 3 maart weer open! Plan hier je afspraak

Beddenspecialist Verkade

  • maandag gesloten
  • dinsdag Open op afspraak
  • woensdag Open op afspraak
  • donderdag Open op afspraak
  • vrijdag Open op afspraak
  • zaterdag Open op afspraak
  • zondag gesloten
Onze winkel is tijdelijk uitsluitend op afspraak geopend. Klik op Afspraak maken om je afspraak in te plannen.

lk zoek een andere winkel

; ;