Matraswijzer in Nijkerk

Ben je op zoek naar het beste matras en woonachtig in Nijkerk of omgeving dan ben je bij ons aan het juiste adres. Beddenspecialist Frans Poorter is Centraal gelegen in Nijkerk met onze winkel en biedt de beste matrassen aan.

Maar hoe weet ik welk matras het beste voor mij is?

Let op je lengte

Hoe lang moet het voor jou beste matras zijn? Als vuistregel kun je ervan uit gaan dat een matras ongeveer 20 cm langer moet zijn dan je eigen lengte. Bij een gemiddelde lengte voldoet een 200 cm lang matras, maar als je lang bent is een 210 cm lang of zelfs 220 cm lang matras beter.

Hou rekening met je gewicht

Het gewicht is heel belangrijk bij het kiezen van het voor jou beste matras. Als je heel licht bent, dan zal een hard matras je weinig comfort bieden. Het zal te hard aanvoelen, omdat je lichaam er eigenlijk boven op blijft liggen. Als je zwaarder bent, heeft je lichaam juist behoefte aan een wat harder matras, mits de soepelheid in orde is en je lichaam op de juiste plaatsen wordt ondersteund. De hardheid-indicatie van onze matrassen is een goed uitgangspunt. Echter, om te voelen of dat matras ook het beste matras is kun je het beste in de winkel komen ervaren. 

Je postuur is ook van belang

Ieder mens heeft een ander postuur. Het beste matras volgt de lijnen van je lichaam. Geeft de juiste ondersteuning daar waar het nodig is en is soepeler op die plekken waar bijvoorbeeld je schouder meer ruimte nodig heeft en moet weg kunnen zakken. Allemaal maatwerk dus

Eventuele allergieën om rekening mee te houden

De ene allergie is de andere niet. Veel mensen hebben last van huisstofmijt. In zijn algemeenheid kun je stellen dat het bij huisstofmijt beste matras voorzien is van een afritsbare tijk die gewassen kan worden op 60 graden. Die matrassen hebben wij, maar die oplossing is niet altijd nodig. Zo hebben wij ook matrassen met tijken die weliswaar niet op 60 graden gewassen kunnen worden, maar waarvan het satijn dusdanig dicht is geweven dat huisstofmijt geen kans krijgt om zich te settelen. En zo zijn er nog veel meer allergieën die van invloed kunnen zijn op de keuze bij het voor jou beste matras. Laat je adviseren bij ons in de winkel.

Fysieke klachten zijn van invloed op de keuze voor matras

Fysieke klachten kennen veel oorzaken. Hoewel de oorzaak niet altijd bij je bed ligt, is de kans groot dat je met de aankoop van een nieuw matras wel serieuze verbetering krijgt in je slaapsituatie en daarmee vermindering van je klachten.  Wij houden rekening met je fysieke klachten. Met onze slaapmeting SlaapID geven wij inzicht in je slaapsituatie zodat we samen kunnen kijken naar het beste matras voor jouw eigen lijf.

Ben je warmtegevoelig? Let op het materiaal in het matras

Heb je het snel warm en transpireer je veel, hou dan rekening met aan aantal zaken. Het dekbed moet voldoende kunnen ademen. Daarbij kan het zijn dat er in de tijk van het matras polyester is gebruikt. Dat zijn twee zaken die van invloed kunnen zijn op de warmtebeleving op je matras.

Je matras moet goed kunnen ventileren

Een mens verliest gemiddeld 300 milliliter tot wel een halve liter vocht per nacht. Het grootste deel daarvan zakt in het matras. Het matras moet dus in staat zijn om goed te kunnen ventileren om dat vocht weer af te voeren. Het gebruikte materiaal is per matras verschillend. Latex heeft de naam minder goed te ventileren. Maar dat is weer afhankelijk van het type latex. Natuurlatex dat we ook in onze collectie hebben kan juist uitstekend ventileren en absorberen. Als de matras niet ventilerend is, kan dit vocht op den duur leiden tot bacterie- en schimmelvorming. Dat wil je voorkomen. In onze winkels krijg je advies over wat in jouw specifieke geval de beste oplossing is voor je matras.

Proefslapen

Als je zekerheid wil bij de keuze voor het voor jou beste matras, bespreek dan met Beddenspecialist Frans Poorter de mogelijkheid om proef te slapen. Dan weet je zeker dat je op dat matras het lekkerst ligt.

Wij bezorgen en monteren gratis aan huis in Nijkerk, Hooglanderveen, Hoevelaken, Vathorst, Putten, Bunschoten-Spakenburg, Ermelo, Zeewolde, Harderwijk, Leusden, Baarn, Soest, Bussum, Laren en omgeving.