Leestijd:

Rugpijn na het slapen

Rugpijn na het slapen: het is voor velen helaas herkenbaar. Veel mensen hebben hier wel eens last van. Om hier vanaf te komen moet je wel weten wat de oorzaak van je rugpijn na het slapen is.

Komt jouw rugpijn door je matras? Kom erachter met de Slaap ID!

Inhoudsopgave

Wat doe je tegen rugpijn?

Laten we beginnen met de houding. In de rug bevindt zich de wervelkolom. Het is de steunpilaar van het lichaam en geeft het lichaam vorm. Wanneer je zit, is de belasting op jouw wervelkolom 40% groter dan staand. Een goede stoel - ook tijdens het werk - is dan ook heel belangrijk. Maar wist je dat wanneer je op bed ligt, de rug zelfs 50% minder kan belasten dan staand? Kortom; wil je de rug ontlasten, dan is in principe liggen het beste, vervolgens staan en tot slot pas zitten. Dit alles uiteraard wel in een goede houding.

Rugpijn na het slapen door een slechte houding

Het komt veel voor dat mensen denken dat de oorzaak van hun rugpijn niet aan hun matras ligt, omdat het matras nog niet zo oud is. Helaas zegt de leeftijd van de matras weinig over de kwaliteit. Hetzelfde geldt voor het merk. Het belangrijkste bij het uitkiezen van een matras is dat de matras het lichaam de juiste ondersteuning biedt.

De enige manier om dat zeker te weten, is om dit te laten beoordelen door een gespecialiseerde Beddenspecialist. Die kan met je meekijken of je ontspannen op een bed ligt en of jouw lichaam voldoende ondersteuning krijgt. Zowel in rugligging als in zijligging. Het samenspel tussen de matras en het kussen is ook iets om alert op te zijn. Beiden moeten goed aansluiten aan het lichaam.

Benieuwd naar hoe je eigenlijk echt slaapt? Vraag de gratis SlaapID thuismeting aan!

Kom tot een passende oplossing voor jouw klachten en een betere nachtrust met de SlaapID thuismeting.

REVIEW: Rugpijn door een te stevig matras

Meneer van den Ham heeft er maanden over gedaan om erachter te komen waar zijn pijn vandaan kwam. Hij vertelt:

“Ik liep al tijden bij de fysiotherapeut en ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Niemand kon de oorzaak vinden van mijn aanhoudende rugpijn. Soms was het na een behandeling iets beter, maar ik kwam er maar niet vanaf. Wat bleek? Was het gewoon mijn bed wat niet deugde. Mijn matras was nog niet zo oud en lag naar mijn idee nog goed. Bleek dat hij eigenlijk niet goed bij mij paste. Mijn schouders en heupen konden er niet goed in wegzakken. Daardoor lag ik automatisch elke nacht in een verkeerde houding en stond mijn wervelkolom de hele nacht onder spanning. Vind je het gek dat ik na het slapen wakker werd met rugpijn!”

Slapen met een rechte rug

In een ideale situatie ligt het lichaam ‘s nachts in de juiste houding, zodat de rug kan herstellen van de inspanning van overdag. De wervelkolom hoort mooi recht te liggen.

Een slechte houding door bijvoorbeeld een te zacht of een te hard matras, kan ervoor zorgen dat de tussenwervelschijven in jouw rug niet goed herstellen. Hierdoor kunnen ze overdag minder goed hun rol als steunpilaar uitoefenen.

Wil jij weten of je lichaam goed ondersteunt wordt door je matras? Maak dan een slaapselfie en we kijken er samen naar in de winkel. De selfie mailen kan ook.

Zo maak je een slaapselfie

 

Komt jouw rugpijn door je matras? Kom erachter met de Slaap ID!

Heb jij last van rugpijn na het slapen en wil je graag weten of het aan je matras ligt? Je ligt tenslotte een groot deel van de dag op je bed, dus rugpijn kan ook heel goed aan je matras liggen. Bij Beddenspecialist hebben wij de SlaapID thuismeting. Met deze SlaapID brengen wij jouw slaapgedrag in kaart, en kunnen op deze manier zien hoe jouw lijf reageert op het matras waarop je thuis ligt. Is jouw matras niet meer voor jouw geschikt, dan komt dat onherroepelijk uit de SlaapID thuismeting.

Wij werken met een bewezen adviesmethode. Hierdoor neemt je slaapcomfort toe en nemen klachten aan je rug af. Dit is gebleken uit onze (wetenschappelijke) onderzoeken samen met de Vrije Universiteit Amsterdam. Lees hier meer over het onderzoek met betrekking tot rugklachten.

Wil jij ook eindelijk beter liggen en slapen? Maak dan nu een afspraak!