Emperior Silk

Prins Heerlijk Slapen Stadskanaal

Emperior Silk is leverancier van zijden dekbedden, dekbedovertrekken, lakens en slopen. Kernwoorden daarbij zijn stijlvol en natuurlijk.

Luxe met lange historie

Emperior Silk is een jong bedrijf (sinds 2010), maar levert producten met materiaal dat al duizenden jaren bekend staat om haar bijzondere eigenschappen: zijde, gemaakt uit de cocon van de zijderups. Het productieproces is al die tijd nauwelijks veranderd en ook nu gaat het voornamelijk om puur handwerk. Zijde staat voor luxe, comfort en uitstraling. Emperior Silk staat voor betrouwbaarheid, exclusiviteit en kwaliteit. 

Stijlvol, natuurlijk, maar vooral lekker slapen

Emporior Silk

Missie

Emperior Silk maakt zich sterk voor goed en gezond slapen met producten van natuurlijke oorsprong. Textiel maakt een wezenlijk onderdeel uit van goed slapen en zijde draagt daartoe bij door de bijzondere eigenschappen.
Door het aanbieden van hoogwaardig bedtextiel zorgt Emperior Silk met haar producten voor een betere nachtrust. Kwaliteit heeft zodoende niet alleen te maken met het product, maar ook met het effect daarvan; een goede kwaliteit van leven.

Pijlers

 • Hoge kwaliteit bedtextiel
 • 100% natuurlijk
 • Uit voorraad leverbaar
 • Distributie via vakhandel

Eigenschappen

In China worden al honderden jaren zijde dekbedden gebruikt. Zijde dekbedden isoleren namelijk zeer goed en ventileren uitstekend. Daarnaast heeft zijde een vochtregulerend vermogen en kan het zo'n 30% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen.
Door de aminozuren en proteïne in zijde zorgen zijde producten voor een gladde en soepele huid en heeft het een goede uitwerking op eczeem. 

Zijde heeft de volgende positieve eigenschappen:

 • temperatuurregulerend
 • isolerend
 • vochtregulerend
 • sterk
 • licht van gewicht
 • soepel 
 • hypoallergeen
 • antibacterieel

Producten

Emperior Silk heeft verschillende zijde producten in haar collectie. Om een grote groep mensen te kunnen voorzien van een zijde slaapcomfort zijn er verschillende dekbedden leverbaar zoals all-season of zomer dekbed in de meest voorkomende maten. Daarbij is er zelfs keuze uit een katoenen of zijde tijk voor nog meer comfort en souplesse.
Naast de zijde dekbedden is er ook een hoofdkussen met 100% zijde vulling verkrijgbaar. Het dekbed en hoofdkussen kunnen voorzien worden een hoogwaardig dekbedovertrek of kussensloop, ook van 100% zijde. Natuurlijk kan het zijde dekbedovertrek of kussensloop om andere dekbedden of hoofdkussens.  Bij het dekbedovertrek is ook een passend hoeslaken te verkrijgen. 

Alle zijde producten zijn wasbaar in de wasmachine, daarvoor is een speciaal wasmiddel voor te verkrijgen. Het wasmiddel speciaal voor zijde verlengt de levensduur en het zijde blijft de natuurlijke glans behouden.

100% natuurlijk

Zijde wordt gemaakt uit de cocon van de zijderups die leeft van de bladeren van de moerbeiboom. De cocons worden handmatig ontrafeld, zonder gebruik van chemicaliën gewassen en in de buitenlucht gedroogd. De draden van de cocon zijn zowel dun als oersterk.
Zijde heeft een natuurlijke glans en voelt glad aan. De vezel pluist niet en draagt bij aan een schone stofvrije slaapkamer.
Zijde is isolerend en temperatuur regulerend. Lakens, overtrekken en slopen worden op zorgvuldige wijze geweven van de zijden draden. De inhoud van de dekbedden bestaat uit een groot aantal uiterst dunne lagen zijde die op elkaar worden gestapeld.