Historie

De broers Harry en Klaas Prins opende op 10 november 1977 Prins Heerlijk Wonen en hier begint de historie van Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen. Foto Hoofdstraat uit archief Streekhistorisch Centrum Stadskanaal.

De gebroeders Harry en Klaas Prins opende op 10 november 1977 Prins Heerlijk Wonen en hier begint de historie van Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen. In de woonwinkel aan de Hoofdstraat 15 in Stadskanaal werd tapijt, gordijnen etc. verkocht. In de jaren 80 ging het slecht met het bedrijf en Harry nam afscheid van de winkel om de opleiding tot leraar te volgen. Wat hij uiteindelijk ook is geworden.

Vanaf 1985 hebben Klaas en zijn vrouw An zich toegelegd tot de verkoop van bedden en werd de winkelnaam veranderd in Prins Heerlijk Slapen. Wat uiteindelijk een goede zet blijkt te zijn geweest. Sinds de specialisatie in goed slaapcomfort is het met de winkel alleen maar beter gegaan. Klaas is zich bovendien gaan specialiseren in slaapcomfort voor lange mensen. In de jaren 90 verkocht Prins Heerlijk Slapen al bedden van 240 cm lengte.

In 1999 heeft Klaas Prins de beddenwinkel verkocht aan Albert Snijder en zijn vrouw Gradie. Albert was reeds een ervaren rot in het vak vanwege zijn ervaring bij Hake in Klazienaveen en bouwde de winkel verder uit. Na 7 jaar in dienst te zijn geweest bij Hensen Bedden in Veendam accepteerde Erwin Prins in 2005 een nieuwe betrekking in de winkel van Albert Snijder. Zo trad er een nieuwe (kroon) Prins toe tot Prins Heerlijk Slapen. 

 

Dezelfde Erwin Prins, overigens geen familie van Klaas Prins, heeft de winkel in 2012 zelf overgenomen en heeft zich per die datum aangesloten bij de formule Beddenspecialist.nl.
Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen was daarmee een feit. In dit jaar is de gehele voorgevel van de winkel vernieuwd en is het interieur opgefrist.

Al sinds de jaren 90 verkoopt Beddenspecialist Prins Heerlijk Slapen matrassen in speciale lengtematen, ook nu met de collectie van Beddelicious wordt aan de behoefte van de lange consument voldaan.