Christian Fischbacher

Prins Heerlijk Slapen Stadskanaal

Bijna twee eeuwen bevond Christian Fischbacher in het hart van de textielindustrie. Het hoofdkantoor is gelegen in St. Gallen, sinds de 13e eeuw het centrum voor de textielindustrie. De producten worden gemaakt met veel aandacht voor detail, een diepgewortelde passie voor hoogwaardige materialen en een constante drive voor creatieve innovatie. De interieurproducten van Christian Fischbacher zijn gemaakt voor luxueuze interieurs met persoonlijkheid. 

Tegenwoordig is het voor veel bedrijven ongebruikelijk zich bezig te houden met hoge productienormen, maar bij Christian Fischbacher is dit vanzelfsprekend. De niet-aflatende zoektocht naar kwaliteit houdt in sommige gevallen al meer dan 100 jaar stand. Het bedrijf trots op zijn Zwitserse roots, maar weet dat het niet realistisch is om alleen daar gevestigd te zijn. Om die reden heeft Christian Fischbacher ook vestigingen in Duitsland, Japan, Frankrijk, Nederland en Italië. De producten zijn geïnspireerd door de nauwe betrokkenheid, de cultuur en innovatie van deze verschillende landen. Dit, te samen met de traditie en knowhow die door de eeuwen heen is doorgegeven, zijn de sleutel tot het succes. 

Familietraditie

Christian Fischbacher is sinds 1819 in de handen van dezelfde familie. De diepgewortelde passie, in combinatie met kennis maakt deel uit van het erfgoed dat al zes generaties lang wordt doorgegeven. Elke generatie brengt zijn eigen nieuwe ideeën met zich mee en zorgt op die manier voor innovatie. 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid zijn niet alleen een trend, maar ook een manier van leven. Christian Fischbacher creëert producten die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Alle productieprocessen worden zorgvuldig gecontroleerd op hoge kwaliteitsnormen. Eén van de drijvende principes van Christian Fischbacher is de toewijding om continu te innoveren, de duurzaamheid van zijn producten te verbeteren en nieuwe standaarden te stellen in de industrie. 

Aandacht voor detail, een diepgewortelde passie voor hoogwaardige materialen

Christian Fischbacher

Design Studio

Passie is de creatieve brandstof van Christian Fischbacher. Het bedrijf haalt inspiratie uit de natuur, kunst en mode en houdt ervan om traditionele ideeén opnieuw leven in te blazen. De ontwerpers bij Christian Fischbacher zijn experts op het gebied van weven, ontwerp en kleuring en staan bekend om hun gepassioneerde aandacht voor detail. Het is duidelijk in alle aspecten van de producten, van elke streep tot de fijnste kneepjes van de bloemenprints. Elk idee is tot het einde doordacht en misschien is dat wel de reden dat Christian Fischbacher zo vaak in de prijzen is gevallen. 

Christian Fischbacher in de prijzen

  • Interioir Innovation Award 2011 t/m 2015
  • Red Dot Design Award
  • German Design Award
  • Innovation Award Architektur + Textil Objekt
  • Exhibitor Award Design Plus 2009/2011
  • Materialica Design Technology Award