De Vos Burchart Schiedam

Olympisch kampioen

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden bereidt zich voor op de 11stedenzwemtocht in augustus. Afgelopen juni zwom hij vanaf het hoofdkantoor van KWF Kankerbestrijding in Amsterdam naar het centrum van Leeuwarden. Een tocht van 143 km. minus een beetje, omdat het IJsselmeer met harde wind wel heel erg op een klotsbak leek, aldus Maarten. Maarten organiseert en zwemt de 11stedenzwemtocht van 18-20 augustus om geld op te halen voor kankeronderzoek. Via www.11stedenzwemtocht.nl kunnen mensen zich opgeven om straks zelf 500 m. of 2.ooo m. met de Olympisch kampioen mee te zwemmen voor het goede doel.

Maarten van der Weijden gaat van 18-20 augustus de route van de klassieke Elfstedentocht zwemmend afleggen. Een heroïsche prestatie... 200km, 11 steden, 3 dagen, en dit alles met 1 doel: geld op halen voor onderzoek naar kanker.

doneer nu!

Beddenspecialist.nl zorgt er voor dat Maarten van der Weijden, op de schaarse rust momenten, optimaal kan slapen en liggen. Het drijvende bed zal gedurende zijn hele tocht achter de volgboot aan mee varen.

De Vos Burchart Schiedam

De 11Stedenzwemtocht: Ik geef alles, zwem jij mee?

Maarten zet zijn zwemtalent in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Zijn ultieme doel is het zwemmen van de 11Stedenzwemtocht, op 18-20 augustus 2018. Bijna 200 km zwemmen langs 11 steden in Friesland. Maarten moet hiervoor 3 dagen en 2 nachten onafgebroken doorzwemmen langs alle markante plekken van de klassieke Elfstedentocht. Een unieke prestatie en een uniek evenement, tien jaar nadat hij een gouden medaille won op de Olympische Spelen in Beijing! De 11Stedenzwemtocht wordt georganiseerd door vrijwilligers en al het geld dat wordt opgehaald gaat volledig & rechtstreeks naar onderzoek dat door KWF is goedgekeurd en door patiëntenverenigingen is geselecteerd.

Maarten van der Weijden Foundation
Toen Maarten in 2001 de diagnose kanker kreeg, kon hij niet veel anders dan zijn behandelingen ondergaan en vertrouwen op de deskundigheid van de artsen. Als zij niet tientallen jaren met enorme toewijding onderzoek hadden gedaan
naar stamceltransplantatie, dan was Maarten er nu misschien niet meer geweest. Mede door die behandeling had hij het geluk van zijn ziekte te herstellen. Met de evenementen die de Maarten van der Weijden Foundation organiseert, wil Maarten zo veel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek. Deze onderzoeken zijn goedgekeurd door KWF en door patiëntenverenigingen geselecteerd. Wil je meer weten over de foundation?

                               meer weten

 

Zwem mee met Maarten!

Wil jij ook een bijdrage leveren aan kankeronderzoek en ben je in voor een sportieve uitdaging?
Zwem dan mee met de 11stedenzwemtocht! In elk van de 11 steden kun je 500m of 2000m meezwemmen. Als bijdrage voor deze sportieve prestatie zamelt iedere deelnemer 1000 euro in bij vrienden, familie en kennissen. Samen kunnen we zo een gigantisch bedrag inzamelen, dat voor 100% direct naar onderzoek gaat. Help jij mee? Schrijf je dan nu in op www.11stedenzwemtocht.nl.

AANMELDEN ALS DEELNEMER

Over Maarten van der Weijden

Tijdens de Olympisch Spelen van Peking in 2008 behaalde zwemmer Maarten van der Weijden (1981) goud op het onderdeel 10 km. Open Water. In datzelfde jaar werd hij in Sevilla wereldkampioen op het onderdeel 25 km. Open Water. Tussen 2000 en 2008 was Maarten in totaal zeven keer Nederlands Kampioen op verschillende onderdelen en afstanden.

Na zijn zwemcarrière werd Maarten ondernemer en motivational speaker. Bovendien is hij al jaren ambassadeur van KWF Kankerbestrijding. Begin 2001 kreeg Maarten namelijk zelf leukemie. Hij had het geluk van de ziekte te herstellen. Vanaf dat moment zet hij zich met zijn Maarten van der Weijden Foundation in voor de bestrijding van kanker. Daarom zwemt Maarten nog steeds en levert hij aansprekende prestaties:

2004: oversteek van het IJsselmeer in een recordtijd van 4:20.48 uur
2017: Amsterdam-Rotterdam, circa 80 km. in ruim 23 uur
2017: dubbele oversteek van het Kanaal in 18:45 uur
2018: officiële verbetering wereldrecord 24 uur zwemmen, met een afstand van 102,8 km.