Historie Woonwarenhuis Geels

Terug in de tijd om te ontdekken hoe Geels meer dan 65 jaar geleden zijn oorsprong vond. Een beknopte blik op ons verleden:

Het begin

Het begon allemaal met Riek en Henk Geels, die ruim 65 jaar geleden van start gingen met slechts 30 m2 op de hoek van de Kerkhoflaan. Ze verkochten destijds huishoudelijke artikelen, witgoed en ijzerwaren.

De zaken gingen goed en het bedrijf groeide, in 1975 voegden ze een doe-het-zelfafdeling toe aan de winkel in Bennekom.

Dieptepunten

Zoals elk bedrijf, hebben ook wij onze uitdagingen gekend. In 1985 stortte een deel van de winkel in tijdens een verbouwing, gevolgd door een uitslaande brand die het hele pand in 1990 verwoestte. Als familie moesten we veerkracht tonen, maar gelukkig vierden we het jaar daarop alweer de heropening van een geheel nieuwe winkel!

Geels in 1957
Grote brand in 1990
Opnieuw opgebouwd, 1991

Overdracht en vernieuwing

Na meer dan 43 jaar betrokkenheid en ondernemerschap droegen Henk en Riek in oktober 2000 het stokje over aan Gerrit en Ada Geels. Direct na de overname investeerden zij in een complete renovatie en uitbreiding van het pand. Maar daar stopte het niet. In 2010 vernieuwden ze de afdeling Culinair & Cadeau, breidden de tuinafdeling uit en gaven de afdeling Decorette een facelift. Twee jaar later werd de zonweringshop uitgebreid. In datzelfde jaar vierden we ons 55-jarig bestaan, een mijlpaal die de start van een nieuwe fase voor Geels Woonwarenhuis markeerde!

Constante modernisering

In 2014 onderging onze winkel opnieuw een ingrijpende verbouwing. Eind 2015 werd de tweede fase afgerond, waarbij Decorette verhuisde naar de 1e etage en tegelijkertijd de nieuwe naam Colors@Home kreeg. Andere afdelingen ondergingen ook naamswijzigingen, zoals Culinair & Cadeau, dat transformeerde naar Cooking@Home. In het voorjaar van 2017 werd de afdeling Tuinmeubelen en Camping vernieuwd, inclusief de opening van een speciale 'buitenkoken-shop'. In oktober 2019 werd de Formido bouwmarkt omgebouwd naar een eigentijdse KlusWijs bouwmarkt.

En voor al onze speciaalzaken blijven dezelfde waarden gelden: de hoogst mogelijke service, klanttevredenheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Laat je adviseren door één van onze slaapexperts!