Leestijd:

De langste mensen zijn Nederlanders

De Nederlandse man is de langste ter wereld. De eer voor de langste dames gaat naar Letland, maar met een tweede plek doen onze vrouwen het ook niet slecht. De Nederlandse man is gemiddeld 182,5 cm, de Nederlandse vrouw 169 cm.

Inhoudsopgave

De lange man

Nederlanders danken hun lengte aan gezonde voeding, goede gezondheidszorg en welvaart. We zien het ook bij tv-programma’s als Spoorloos waar geadopteerde kinderen met hun – vaak veel kleinere – familie worden herenigd. De geadopteerde kinderen die in Nederland zijn opgegroeid, zijn vaak een kop groter dan hun broers en zussen. Een andere reden voor onze lange lengte is dat langere mannen gemiddeld meer kinderen krijgen. Dat lijkt te komen doordat Nederlandse vrouwen de voorkeur hebben voor lange mannen. Lange mannen krijgen eerder een partner, krijgen meer kinderen en gaan tot een latere leeftijd door met kinderen maken.

‘Kies iemand van je eigen lengte!’
Lonneke kan beamen dat vrouwen op langere mannen vallen. Ze vertelt: “Ik ben met mijn 192 cm niet bepaald gemiddeld. En dan val ik – net als veel andere vrouwen – ook nog eens op langere mannen. De zoektocht naar een vriendje was dan ook niet altijd makkelijk.

Wanneer ik op een feestje was, ‘scande’ ik de ruimte om te kijken welke jongens boven de massa uitstaken. Als ik vervolgens zag dat ze een flink kleinere vriendin hadden, dacht ik altijd bij mezelf: ‘Kies iemand van je eigen lengte, zo blijft er voor ons lange vrouwen niemand meer over!’ Gelukkig is het goed gekomen met me hoor. Ik ben nu getrouwd met een leuke man van 202 cm en inmiddels twee – lange – kinderen rijker.”

Bedden tot wel 240 cm

Beddenspecialist.nl biedt ook voor lange mensen een op maat oplossing. Iedereen verdient het om goed te slapen vinden wij. Bij een extra lang bed en matras hoort natuurlijk ook passend beddengoed. Ook hier bieden wij een ruime keuze aan in ons assortiment. Ons beddengoed gaat tot 240 cm en is op aanvraag zelfs nog langer te verkrijgen.

Laat je adviseren door één van onze slaapexperts!